zondag 26 juni 2011

Antwerpenaar schrijft roman na drievoudige bypass-operatie



Vrienden Voor Het Leven’ is het spannende debuut van Kristoffel François.
Spannend was ook de aanleiding van het boek. Op 46-jarige leeftijd kreeg de auteur een hartaanval. Na zijn triple bypass schreef hij in één ruk dit pakkende verhaal.

Plot
Michael, een succesvol Antwerps advocaat, verneemt van zijn arts dat zijn dagen geteld zijn. Hij hangt z’n toga aan de haak en besluit om met z’n beste vrienden alles te halen uit de tijd die hem nog rest. Ze beleven wilde avonturen; een duizelingwekkende skiafdaling in Canada, een vulkaanuitbarsting in Ecuador, een overstroming in Antwerpen, … Geen enkel gevaar gaan ze uit de weg. Twee jaar later leeft Michael nog steeds. Een wonder? Een medische blunder? Of ontdekte hij met zijn vrienden het geheim van het eeuwige leven?

Metropool
Antwerpen, de stad waarin het boek werd geschreven speelt een prominente rol. “Antwerpen is een dankbare achtergrond voor mijn verhaal. Herkenbare plekken maken het verhaal boeiend voor Antwerpenaren maar ook voor mensen die de stad niet kennen. De stad heeft genoeg troeven om verrassend uit de hoek te komen.”

Springlevend
De auteur blaakt weer van gezondheid. “Wat de operatie me geleerd heeft is dat je moet genieten van elke dag. Voor je het weet, is het voorbij. Ik heb besloten dat ik me wil bezighouden met zaken die voor mij belangrijk zijn. Mijn gezin, vrienden, en mijn passie; schrijven. Ik voel me als herboren en ben volop bezig met deel twee!”


Titel: Vrienden voor het Leven - Auteur: Kristoffel François - Aantal pagina’s: 384 - Juni, 2011
Afwerking: Gelijmd, softcover - Afmeting: 23 x 15 cm - ISBN: 978-94-90783-26-6 -
Vaste boekenprijs: € 19,95
Vrienden voor het Leven is een uitgave van Reality Bites Publishing bv.
Verkoopadressen op de site

Van uw wijkcorrespondente Carolien Krijnen voor GVA.be

donderdag 23 juni 2011

Knabbelvisjes in het oude havenkwartier


In de Oudemanstraat kunt u sinds 22 juni terecht voor massages. Niets nieuws denkt u, maar bodyNsoul is een plek waar u uw lichaam en ziel helemaal tot rust kunt laten komen in het gloednieuwe verzorgingssalon van Ingrid Daems.

Ingrid werkte de afgelopen 8 jaar als zelfstandig pedicure en wilde eens iets anders. Ze schreef zich in voor een cursus fotografie bij de PIVO maar die bleek vol. Vastbesloten iets bij te leren schreef ze zich impulsief in voor de cursus massage.

Ze leerde snel de kneepjes van het vak kennen, had een bijzondere aanleg, en vindt het heel fijn om te doen. Toen een kennis haar sprak over een gloednieuw pandje dat hij te huur stelde vlakbij de Rosse Buurt, twijfelde ze geen seconde, op de hoek heeft haar goede vriendin een toffe vintage boetiek, de straat komt meer en meer tot leven.
U kunt bij bodyNsoul terecht voor pedicure, ontharingen met wax, massages en voetreflexologie. Ion de Start Up van bodyNsoul kunt u een volledige massage krijgen van één uur voor slechts 39euro in de Zen ruimte op de eerste verdieping.
Ingrid biedt tevens de mogelijkheid tot samenwerking met zelfstandige specialisten voor manicure, gelaatsverzorging, nagels en make up.

De meest spectaculaire behandeling die u er kunt volgen, is er één met Garra Rufa visjes of de zogenaamde 'knabbelvisjes'.
In een grote glazen tank zitten 3 à 400 Garra Rufa visjes die dode huidcellen verwijderen en zo zorgen voor een natuurlijke peeling van de huid. In een eerste fase worden de Garra Rufa visjes enkel ingezet voor voeten en onderbenen, later wordt gekeken naar de mogelijkheid voor uitgebreidere behandelingen.

bodyNsoul Boetiek
Oudemanstraat 15
2000 Antwerpen
Voor afspraak: 0474.30.50.54.

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

Het zomert op het Falconplein

Alhoewel het buiten nog niet echt aanvoelt als zomer laten de organisatoren van Falconplaya en Falconbeach het niet aan hun hartje komen.
Het Falconplein is heel deze week omgetoverd tot gezellig buurtstrand, compleet met wit zand, ligstoelen, parasols en tropische cocktailbar.
Falconplaya is een organisatie van het Stadsmagazijn en de vzw MtM (More than Music) en mikt vooral op de buurtbewoners. Donderdag staan er nog verschillende activiteiten op stapel voor jong en oud vanaf 14u en vrijdagavond maakt Cabaret Folies zich op voor een Travestie Spektakel.

Vanaf vrijdagmiddag loopt de organisatie vlekkeloos over in Falconbeach, en geeft het tropisch podium een kans aan aanstormend talent om te laten horen wat ze in huis hebben. De presentatie is in handen van Elisabeth Verhaert en zaterdagavond wordt op het strand een kick off party gehouden voor 10 Years Free Vibes @ Café d'Anvers

Falconplaya en Falconbeach
Falconplein
Donderdag 23 juni van 14u tot 1622u
Vrijdag en zondag vanaf 17h
Zaterdag vanaf 15u


Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be



't Stad leest tot 's avonds laat


De onafhankelijke boekhandel ’t Stad Leest die pas enkele weken geleden zijn deuren opende in Antwerpen, komt zijn klanten op een originele manier tegemoet.
’t Stad Leest organiseert morgen, 23 juni, voor het eerst een Late Night Shopping. Zo krijgen alle klanten de kans een flinke portie leesvoer in te slaan voor ze op vakantie vertrekken.
De winkel is morgen uitzonderlijk open tot 22u. Bovendien krijgt iedereen 10% korting op alle aankopen tussen 18u en 22u.

’t Stad Leest biedt een ruime selectie fictie en non-fictie boeken, naast de klassiekers zijn ook de nieuwste titels steeds op voorraad. “We staan voor een eigentijdse selectie en een kwalitatief aanbod. Daarnaast hebben we ook steeds een ruim aanbod actieboeken: stuk voor stuk mooie boeken aan hele scherpe prijzen.”

’t Stad Leest
Steenhouwersvest 16
2000 Antwerpen
03 / 233 08 80

Openingstijden
Van maandag tot zondag: 10u – 18u

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

zondag 19 juni 2011

History is about to be made

"Get ready. History is about to be made"
Poste een Marilyn fan op Facebook, enkele minuten voor de Subway dress onder de hamer zou gaan.

De Subway dress is al een paar decennia het meest herkenbare filmkostuum aller tijden. Iedereen die dit leest kan zich ongetwijfeld het moment visualiseren wanneer Marilyn Monroe op een zwoele zomeravond boven een metro grid ging staan, op zoek naar wat verkoeling, en toen die er kwam - in de vorm van een luchtstoot die de witte plissé jurk tot hoog boven haar schouders blies - was het dit beeld dat Marilyn onsterfelijk maakte.

Deze jurk was DE publiekstrekker voor de enorme Hollywood collectie van Debbie Reynolds die in Beverly Hills op een veiling werd verkocht.

Reynolds had jarenlang ongeveer alles waar ze maar haar handen op kon leggen gekocht van Hollywood studios; kleding, props, van de bolhoed van Charlie Chaplin tot een jurk die Madonna droeg in de film Evita. De gitaar uit de Sound of Music of de ruby red slippers van Dorothy in The Wizard of Oz. Debbie Reynolds wilde haar hele collectie onderbrengen in een museum, maar slaagde daar helaas niet in. De jarenlange verzameling kostte haar handenvol geld en tijd, en ten einde raad had ze besloten alles van de hand te doen. Deze waardevolle collectie die een perfect tijdsbeeld gaf van de Amerikaanse filmgeschiedenis, werd nu uit elkaar gehaald en versnipperd over de hele aardbol. Wat jammer.

Maar er was iemand die de jurk wilde behoeden voor een roemloos einde, zoals belanden achter slot en grendel in een prive collectie van 1 of andere miljonair, of erger nog, in een kluis.
Hij wilde ermee rond de wereld reizen en ze daarna permanent tentoonstellen, in New York, waar Marilyn hem gedragen had, en waar de jurk volgens hem thuishoorde. Maar om dat te realiseren had hij hulp nodig, veel hulp!

Toen ik voor het eerst hoorde van het initiatief Save the Dress, twijfelde ik eerlijk gezegd een beetje. Een klein bedrijfje uit New York dat geld ronselde in het wilde weg om wat waarschijnlijk de duurste jurk in de geschiedenis zou worden te kopen op een veiling?

Giften konden online overgemaakt, via Paypal, en op hun website legde Save the Dress in detail uit wat er met de fondsen ging gebeuren. Die zouden worden gebruikt voor de aankoop van de jurk, alle kosten, en als er dan nog geld over zou zijn, werd dat geschonken aan goede doelen die Marilyn ook gesteund had willen zien.
Mochten zij niet in hun opzet slagen, en konden ze de jurk niet kopen, werden alle giften vanaf 10 dollar terugbetaald.

Ik besloot het nobele doel te honoreren, en de belofte te geloven, en stortte mijn bijdrage. De paar weken die volgden trachtte Save the Dress zoveel mogelijk pers te halen, en geld in te zamelen, en volgde ik hun vooruitgang op hun Facebook pagina.

Gisteren lag ik op de bank, om 21h, voor de start van de veiling. Die was in het digitale tijdperk uiteraard live te volgen. De Facebook generatie gaf er wel een heel andere dimensie aan. Alle Marilyn fans zaten achter hun computer met een dubbel scherm. Een scherm met de veiling, in real time, en een scherm met Facebook, waarop we mekaar bestookten met boodschappen. Sommigen zaten in de veilingzaal, zoals ook de mensen van Save the Dress, bloednerveus, ons op de hoogte houdend van het reilen en zeilen op de veilingvloer.

Tergend langzaam werd collectors item na collectors item verkocht, aan waanzinnige prijzen. Een prorotype voor de Ruby Red Slippers voor de Wizard of Oz met Judy Garland, gebruikt voor een test, dus niet eens te zien in de film, veranderde voor 510.000 dollar van eigenaar. Om nog maar te zwijgen over het daarbijhorende jurkje ...


De allereerste Marilyn jurk maakte ons meteen weer wakker. De rode jurk uit Gentlemen Prefer Blondes met Jane Russell haalde maar liefst 1.2 miljoen dollar!!!! En daar komt 23% buyers premium bij. Niet te geloven!!!
De voorspelling dat de Subway dress 2 miljoen zou kunnen halen, werd ineens veel geloofwaardiger.

Het was bijna half 5 toen lot 354 aan de beurt was. De startprijs was 1 miljoen dollar. Het zou niet lang duren of het vorige record zou gebroken worden. In 1999 werd de hoogste prijs betaald ooit op een veiling voor een kledingstuk. Ik was erbij en keek ernaar. De "Happy Birthday Mr President Dress", ook een Marilyn jurk, werd toen afgehamerd aan 1.267.500 dollar.

Pas later las ik in een artikel online dat het bieden op deze jurk 20 minuten heeft geduurd. Het hadden net zo goed 10 minuten kunnen zijn, of een uur. Ik zat aan het PC scherm gekluisterd. Het was ongelooflijk. De kaap van twee miljoen werd bereikt, en dan die van drie miljoen. Drieënhalf. Vier.

Uiteindelijk werd de koop gesloten voor 4.6 miljoen dollar!!!! De allerduurste jurk ooit.
Ze zou dit nooit geloofd hebben, Marilyn. Toen ze stierf had ze zo'n 2000 dollar op haar bankrekening staan, 49 jaar geleden. "I am not interested in money. I just want to be wonderful" is één van haar bekendste quotes.

Het winnende bod was helaas niet van Save the Dress. Zij hebben meegeboden tot 2.100.000. Wie het wel was zullen we misschien nooit weten.

Na een hele korte nacht stuurde ik vanmorgen een mailtje naar Save the Dress en vroeg een terugbetaling van mijn gift. Nog geen uur later kreeg ik een bericht van Paypal dat iemand me geld had overgemaakt. Mijn gift was integraal terugbetaald.

Ik was blij, maar tegelijkertijd triest. Blij om aan de ongelovigen te kunnen melden dat Save The Dress recht op de draad was, en netjes de centen terugbetaalde nu ze de veiling niet hadden gewonnen, en triest dat er niet meer mensen in hun ideaal hebben geloofd.
Want als we dat wel allemaal hadden gedaan, was hun opzet misschien geslaagd geweest en waren wij voor altijd met The Dress verbonden geweest. Dan was gisterenavond een onvergetelijk moment geweest waar we de rest van ons leven met trots en plezier naar hadden kunnen terugkijken.

Naïef? Ja, een beetje wel, maar ik ben echt blij dat ik nog kan geloven in de goedheid van de mens, en dat is de voornaamste les die ik hier uit leer.
Geef mensen het voordeel van de twijfel.
En de tweede les, samen zijn we sterk(er)!

Wil je het historische moment meebeleven?

Antwerpen neemt deel aan eeuwenoude Indiase traditie


Tussen juni en september vindt in verschillende steden over heel de wereld het Ratha Yatra festival plaats. 'Ratha' betekent kar en 'yatra' betekent tocht. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Antwerpen.

Vele tientallen mensen liepen mee in een optocht waarin de Heer van het universum 'Heer Jagannatha' zijn tempel verlaat om iedereen de kans te geven hem te aanschouwen. De oorspronkelijke tempel waar Jagannatha zijn residentie heeft, staat in de Indiase kustplaats Jagannatha- Puri, de hoofdstad van Orissa, een deelstaat van India. De praalwagen met afbeelding van hindoe god Heer Jagannatha is steeds rijkelijk gedecoreerd en wordt door trouwe volgelingen met de hand voortgetrokken. De optocht maakte een hele ronde door de stad, Van de Groenplaats via het Stadspark, over de Meir terug naar de Groenplaats waar alle aanwezigen welkom waren deel te nemen aan een vegetarische maaltijd terwijl Indiase handelaars hun koopwaar aan de man trachten te brengen in kleurrijke marktkraampjes.

Deze Ratha Yatra parade is de oudste gekende parade ter wereld en vindt jaarlijks plaats in meer dan 50 grote steden in de VS, Canada en in Europa sinds 1960. De grote Ratha Yatra in Puri valt op 3 juli 2011.
Na Heidelberg, Londen, Berlijn en Antwerpen wordt dit feest in Europa nog gevierd in ondermeer Parijs, Birmingham, Keulen en Amsterdam.

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor Gva.be


woensdag 15 juni 2011

vrijdag 3 juni 2011

Save the Dress!!!!



Nog geen jaar geleden heb ik in de buidel getast om een historische filmjurk te redden, de groene 'gordijnenjurk' van Scarlet O'Hara in Gone with the Wind, of hier spring ik weer op de bres voor een andere dress;
THE dress!!

De witte jurk die Marilyn droeg in de klassieker "The 7 Year Itch" van Billy Wilder gaat binnenkort onder de hamer
.


Debbie Reynolds is al jaren verwoed allerlei Hollywood memorabilia aant verzamelen en had de droom haar hele collectie ooit in een museum onder te brengen. Helaas vindt ze geen meewerkende partij en besloot daarom haar gehele collectie te verkopen. Dit wordt de grootste veiling van Hollywood Movie Memorabilia ooit en Debbie Reynolds wordt dan meteen in één klap schatrijk. Haar collectie is immers immens. En de interesse in Klassieke Hollywood items is nog nooit zo groot geweest.

Liefhebbers kunnen zich volledig laten gaan in dit aanbod filmkostuums van Rudolph Valentino, Mary Pickford, Charlie Chaplin, Claudette Colbert, Greta Garbo, Gary Cooper, Gene Kelly, Cyd Charisse, Rita Hayworth, Clarke Gable, ... en vele anderen.

Of wat dacht je van deze onvergetelijke stukken zoals the Ruby Red Slippers uit de Wizard of Oz,
De rode jurk van Marilyn in Gentlemen Prefer Blondes,
zelfs de hoofdtooi van Elizabeth Taylor in Cleopatra,
En de prachtige jurk die Audrey Hepburn droeg in "My Fair Lady"

Maar alle ogen zijn gericht op slechts één item. Een jurk die een icoon maakte van een toch al redelijk bekend sex symbool. Een jurk die een einde maakte aan het huwelijk van de filmster en de basebalspeler. Een jurk die niets aan de verbeelding overlaat van de filmkijker wanneer hij naar een oogverblindende verschijning kijkt op het witte doek die in de film zelfs geen naam had maar waarnaar gerefereerd werd als "The Girl".
Ik bedoel de witte jurk waarmee Marilyn op een warme zomeravond op een metrorooster ging staan op de hoek van Lexington Ave en 52nd street en geschiedenis schreef.


Billy Wilder filmde de scene op locatie, maar door het gejoel en gekrijs van de menigte moest hij hem later opnieuw opnemen, in een filmstudio, en werd de opwaaiende jurk trouwens in toom gehouden voor de toen heersende censuur.
Hij kon zich trouwens ook voor de kop slaan toen hij in 1952 niet snugger genoeg was geweest om het beeld van die opwaaiende jurk, als campagnebeeld voor de film te gebruiken.
Met een latere herdruk maakte hij dat weer goed
en werd deze witte jurk de meest herkenbare Marilyn jurk in de geschiedenis.

12 jaar geleden was ik er al eens getuige van hoe een andere Marilyn jurk verkocht werd op een veiling. De jurk werd meteen de allerduurste jurk ooit, verkocht voor 1.2 miljoen dollar en is wereldwijd beroemd als "The Happy Birthday Mister President
s Dress"



De eigenaar van Gotta Have It Collectibles, die de jurk heeft gekocht, heeft hem later denk ik nooit meer ergens laten zien. Ik ben ooit bij de man in zijn zaak langsgeweest, maar de jurk was er niet, en hij had er ook geen concrete plannen voor.

Als het aan de mensen achter "SAVE THE DRESS" ligt, zal dat met de Subway-dress niet gebeuren. Zij ronselen geld om de jurk te kunnen kopen en beloven dat ze er na de aankoop mee op tour gaan. Uiteindelijk willen zij de jurk ter beschikking stellen van een museum zodat iedereen die wil, hem kan gaan bekijken.

De veiling is al op 18 juni, nog 15 dagen te gaan om een hoop geld bij elkaar te krijgen. Er worden voorzichtige schattingen gedaan tussen de 1 en de 2 miljoen dollar, anderen ramen het stukje textiel op minimaal 4 miljoen dollar.
De bezielers van "Save the Dress" hebben een Facebook Cause opgericht, en reizen door de States met een replica van de jurk om zoveel mogelijk geld te verzamelen.

Als ze slagen in hun opzet, wordt de jurk gekocht, geshowd, en bewaard. Met het eventuele overschot aan fondsen worden goede doelen gesteund die bij Marilyn nauw aan het hart zouden hebben gelegen.
Falen ze, worden de contributies netjes terugbetaald aan ieder die hen steunde.

Het cynisme eigen aan de mens liet me in eerste instantie twijfelen. Ja hoor, een slimme manier om geld te verdienen. En na de veiling, waarop ze natuurlijk de jurk niet gekocht hadden, zou je nooit meer iets van deze mensen horen.
Maar voor deze keer wil ik nog eens geloven in de goedheid van de mens. Ik ga ervoor. Met de jurk van Scarlet is het ons immers ook gelukt. Mijn steun is een feit, ik heb via Paypal een som overgemaakt.

Als jij ook wilt geloven, steun dan mee en help de New Yorkers deze jurk in een museum te krijgen waar hij hoort. Geef me volgend jaar in maart geen cadeautje voor mijn verjaardag, maar koop een stukje "Subway-dress".

Want deze jurk zou niet in een doos op zolder mogen verdwijnen.

“Mijn boom in de stad” geeft de Antwerpse Bomenteller een duwtje in de rug



Mijn boom in de stad” is een initiatief van Antwerpenaar Francis Thys om meer groen in de stad te krijgen. Hij kreeg het idee na een bezoek aan Berlijn, een bijzonder groene hoofdstad vol met mooie grote bomen. Tijdens de persconferentie op het Antwerpse districthuis afgelopen woensdagwerd uitgelegd hoe elke Antwerpenaar mee kan werken aan 1050 extra bomen in de stad.

Francis woont met zijn partner in het centrum van Antwerpen en droomt al jaren van een mooie, gezonde stad, vol bomen. En die bomen, die komen er dankzij de hulp van alle Antwerpenaren. U kunt immers zelf uw eigen boom in de stad kopen. Die boom kost 45euro, krijgt een bandje met uw naam, en u krijgt bericht waar en wanneer hij geplant wordt.

Francis kreeg meteen de steun van de stad Antwerpen toe hij zijn idee voorstelde. Schepen Guy Lauwers hield een beklijvend en persoonlijk betoog. “Als Schepen voor o.m. Leefmilieu teken ik alle kapvergunningen. ”, zei hij “Eén keer werd ik midden in de nacht wakker en bedacht, wat als ik aan het einde van mijn termijn meer bomen heb laten kappen dan er heb laten aanplanten?” Om dat te vermijden lanceerde Schepen Lauwers de Bomenteller. Voor elke boom die gekapt wordt, dient een nieuwe geplant. De teller staat nu op 2000 bomen, tegen 900 kapvergunningen. Positief dus.
De actie “Mijn boom in de stad” komt bovenop het huidige bomenbeleid. De stad heeft in een eerste fase ongeveer 1050 bomen voorzien voor de actie. Deze bomen komen bij de bomen die sowieso door de stad voorzien waren en duwen de Bomenteller flink de hoogte in. En als we het over bomen hebben, bedoelen we serieuze bomen, allemaal zo’n zeven of acht meter hoog.

Jan Devries van de firma Boot & Co die de bomen levert, lichtte het belang van bomen in een stad toe aan de hand van een paar voorbeelden. Zo is het bewezen dat een ziekenhuis in een groene omgeving minder ligdagen heeft. Met andere woorden, patiënten omringd door bomen gaan na een ingreep ongeveer 2 dagen sneller naar huis dan patiënten zonder bomen in de buurt. Bomen zorgen voor een aangenamere temperatuur in de stad, op warme zomerdagen kan dat tot 2 graden schelen en bomen hebben een rustgevende en esthetische waarde.

De start van de actie wordt gevierd op zondag 12 juni met een REUZE ontbijtbuffet bij CARGO in Park Spoor Noord tussen 9u en 13u in aanwezigheid van de ambassadeurs van de actie. De ambassadeurs zangeres Sandrine, schrijfster Ria Maes (van de Sara dagboeken) en Ruud De Ridder en Nicole Laurent van het Echt Antwaarps Theater planten op 12 juni meteen de eerste boom van de actie die loopt tot 31 december 2011.
Wie bij het ontbijt wil zijn kan reserveren via de site. U kunt in één moeite door misschien ook meteen een boom bestellen. Want zeg nu zelf, een mooiere en gezondere stad voor slechts 45 euro, dat is een goede zaak!

Uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

woensdag 1 juni 2011

Sweet Carolien



I am I said, Be, Beautiful Noise, Forever in Blue Jeans, … wie kent ze niet, onsterfelijke nummers van Neil Diamond.
Vanmorgen viel mijn oog op een klein berichtje op de website van Gazet Van Antwerpen, Neil Diamond werd verwacht op het Antwerpse Stadhuis, “wat leuk” dacht ik.

‘Toevallig’ bevond ik me tegen 13h op de Grote Markt en herkende een aantal mensen van het welkomstcomité. Een kwartiertje later stond ik op het balkon (dank u Ronald :) en zag een geblindeerde Mercedes coupé de Grote Markt oprijden, daar was hij dan!
Hij kwam binnen en ik greep mijn kans. “Hi, I am Caroline. Thank you so much for that beautiful song you wrote me.” “So glad I finally meet you” antwoordde hij en greep mijn hand, “although I bet that song is older than you are.”

Hij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet door Warre Borgmans die zijn lof bezong en maar bleef herhalen hoe lang Neil Diamond al bezig was en aan de top stond.

“I hope I'll make it through this speech” zei de zanger grappenmakend, en ging er zelfs bij zitten. Daarna sprak Schepen van Campenhout nog een woordje. Van hem leerde ik dat er een connectie bestaat tussen Neil Diamond en onze stad Antwerpen. Zo is Neil van Pools-Russische afkomst en zijn grootouders hebben decennia geleden de grote oversteek gemaakt naar Amerika, op de Red Star Line, vertrekkend van … Antwerpen.
“If they had never left, I might have been one of you” zei Neil.

Maar ik ben toch blij dat ze die stap gezet hebben, of hij had misschien nooit dat mooie liedje voor mij geschreven.


Het bezoek was kort maar krachtig. Neil Diamond kreeg geschenkjes, een diamant natuurlijk, mocht iets in het grote boek van de stad schrijven, en werd uitgebreid geïnterviewd door ATV en GVA.

Hij poseerde nog even gedwee voor foto’s met enkele bevoorrechte aanwezigen en zette handtekeningen op (oude) LP’s. Zeer tot ongenoegen van zijn bodyguard die hem bleef aanmanen om te vertrekken want “the band was waiting for rehearsals”

Ik stond daar met mijn cameraatje maar geraakte niet meer bij hem in de buurt tot hij me in de mot kreeg en tegen zijn bodyguard zei: “One last picture, with Caroline”.


Uw wijkreporter Carolien Krijnen voor gva.be