woensdag 22 oktober 2014

Door de wol geverfd

Man wat een weer gisteren. Ik stond iets voor 16h klaar op de Groenplaats, te wachten op mijn gezelschap, 35 zelfstandig ondernemers uit de kuststreek en het leek wel of er een orkaan op komst was.

Ze zouden uiteindelijk 40 minuten te laat aankomen en gelukkig kon ik schuilen in de glazen entree naar de parking, daar stapte ik net op tijd binnen.
Bij de bloemenkraam op de Groenplaats werden de iets grotere planten omver geblazen door de wind. Er waaide een jonge kerel pardoes van zijn fiets en de regen viel met bakken uit de lucht. Ik vond het opeens niet zo erg meer dat mijn groepje te laat was.

Tegen 16h40 begon ik aan een modewandeling door Antwerpen. Doorstappen want 1) het goot en 2) de winkels sluiten om 18h.
De meeste verhalen kon ik gelukkig op een droge plek vertellen, in het ModeMuseum, voor Fish&Chips, in de Nieuwe Gaanderij, ... en als afsluiter had ik voor iedereen een lekkere praline gereserveerd bij the Chocolate Line.

Bij de overburen, in de Spiegelzaal, werd een receptie gehouden ter introductie van Antwerp Woolweek. Dat leek me wel wat.
Op uitnodiging, maar daar liet ik me niet door weerhouden. De pers was uitgenodigd, en af en toe schrijf ik nog voor de website van Gazet van Antwerpen. Getuige daarvan dit verslag

De opstelling was fenomenaal. Alle 'kunstwerken' door ontwerpers gemaakt, uit wol natuurlijk, stonden majestueus naast elkaar. Vanaf morgen staan ze verspreid in de stad, en kunt u ze gaan bewonderen op de “Tour de Wool”. De troste createurs waren ook van de partij.

Walter Ven Beirendonck had een heerlijk fluffy wollen trui aan, in precies dezelfde kleur als mijn nagellak. Perfecte gelegenheid voor een kleurrijke foto.