zondag 15 februari 2009

Meisjes van 50

Jong zijn is geen ideaal meer.
Waar pakweg 10 jaar geleden vrouwen van 40+ werden afgeschreven als zijnde versleten, vrouwen van 25 moeders van tienerdochters speelden in films en soaps, topmodelen gemiddeld 14 waren, merk ik langzaam maar zeker de revival van de "Volwassen Vrouw", met een hoofdletter.

Nog niet zo lang geleden werden de Ivana Trumps van deze wereld nog aan de kant geschoven voor een of andere Marla Maples. Maar tegenwoordig zien we nu alsmaar meer het fenomeen van de "rijpere meid" met haar Toyboy.
Demi Moore's Ashton is daar een redelijk voorbeeld van (hij 30, zij 46),
maar geef mij toch maar Madonna's Jesus (hij 20, zij 50)

En zo zijn we weer bij Madonna aanbeland. Madonna, 50 jaar en nog steeds een rolmodel.
De vergelijking met het andere rolmodel dat over 3 weken (op 9 maart om precies te zijn) haar 50ste verjaardag viert, dient zich op.

Deze vrouw deed stof opwaaien in de jaren 60 en 70. Overtuigd single, alhoewel ze een aan-uit relatie had met haar vriend Ken. Bijzonder aantrekkelijk, alhoewel volgens studies niet in staat te lopen met haar irreeele lichaamsverhoudingen. En altijd goed gekleed, haar kast hangst nog steeds vol met designer outfits.
Ze is ambitieus, altruistisch en intelligent - de ene dag dierenarts, de andere astronaute, altijd sportief - ze kan zeilen, tennissen, paardrijden, surfen, ... als de beste.

Ik heb het natuurlijk over Barbie.
Net als Madonna een kameleon. Ze veranderde net zo vaak en drastisch van look, en was steeds haar tijd vooruit.


Madonna vertoont een vergelijkbare evolutie

en zocht haar eigen identiteit.

Bovendien dwepen beiden met Hollywood, hebben beiden hun acteerpogingen ondernomen en ze hebben beiden ooit het beroemdste sex-symbool van de jaren 60 geimiteerd


Ik ben trouwens niet de enige die de parallellen tussen Barbie en Madonna heeft opgemerkt.

Barbie moet afrekenen met minstens zoveel vooroordelen, afgunst en jaloezie als Madonna, er is een anti-Barbie Hyves pagina, je vindt ontelbare anti Barbie foto's online, ja, er is zelfs zelfs een anti-Barbie fanclub.

Een Britse studie heeft ooit aangetoond dat kleine meisjes vaker hun Barbiepoppen vernielen, dan gelijk welk ander speelgoed (en dan heb ik het over haar uittrekken, benen breken, kopper eraf rukken, ...) en menig vrouw heeft ooit al eens over dit beeld gedroomd:

Afgunst, het is 1 van de gemeenste hoofdzonden. Bij deze doe ik een oproep. Begraaf de strijdbijl met knappe vrouwen en let's face it; 50 year old girls rule!!!!! Nog 8 jaar, 1 maand en 8 dagen en ik ben er ook 1.

1 opmerking:

marijke en toon zei

Gisteren op "La une" een reportage gezien van Dr Pitanguy in Rio.
Die man maakt plastische chirurgie ook toegankelijk voor niet rijken.
Een walgelijke partiel-slagerij voor gefrustreerden was het. Met het vet dat die man op 1 dag wegzuigt kun je de de "No 1" een maand lang frieten laten bakken.
Een bede aan alle vrouwen; wordt a.u.b; gewoon oud en accepteer dat blij en bevallig.
T