zondag 14 september 2014

Klantenservice, hoe het wel kan

Ik heb altijd al moeite gehad met dingen wegdoen. Ooit eindig ik misschien nog als bizarre kandidaat in zo'n vreemd tv-programma over "Extreme hoarding"

Aan al mijn dierbare objecten hangt wel een verhaal, of een herinnering, en wanneer ik nog maar eens een rommelschuif probeer op te ruimen, wordt een doorsnee klusje van pakweg een dik half uur een trip down to memory lane van verschillende dagen.

Zo vond ik pas een prachtige Waterman pen die ik heeeel lang geleden eens had gekregen van Opel Belgium (ik denk in 1997 op het Autosalon). Een heel vrouwelijke mooie groene balpen in een groen leder hoesje.
Ik had het ding in jaren niet meer gebruikt, en na zo lang stilliggen schreef hij natuurlijk niet meer. De pennen speciaalzaak in de Wilde Zee in Antwerpen wist me te vertellen dat deze pennen - en dus ook de vullingen - niet meer werden gemaakt. Het zou toch niet waar zijn zeker?

Ik struinde het hele internet af en zocht op alle mogelijke tweedehandspagina's, Kapaza, 2dehands.be en .nl alle Ebay's, .com .fr, .be, .nl, .it, .co.uk, ... maar helaas. Niets te vinden, enkel een paar identieke pennen als de mijne, voor verzamelaars, zonder vullingen ...

Dan maar eens rechtstreeks proberen. Ik googlede Waterman en stuurde een bericht via de contactpagina.
Redelijk snel kreeg ik een mail terug dat deze balpennen, genaamd Lady Charlotte, inderdaad niet meer gemaakt werden, en dat ook de navullingen niet meer te verkrijgen zijn. Maar de vriendelijke dame stelde me voor mijn pen te ruilen tegen een gloednieuwe. Als ik daarmee akkoord ging, moest ik mijn Lady Charlotte opsturen naar een adres in Belgie, en dan mocht ik een nieuwe pen kiezen uit een bepaald gamma, de Hémisphere-collectie.

Jullie vinden het misschien vreemd, maar ik vond het toch enorm jammer die mooie Lady Charlotte definitief op te geven. Langs de andere kant, schrijven kon ik er niet meer mee, dus na lang te hebben nagedacht besloot ik op het voorstel in te gaan. Trouwens, Kristoffel, mijn man, wilde al heel lang een mooie vulpen, dus ik vroeg of ik - mits opleg - misschien een vulpen mocht kiezen.
Dat mocht, zelfs zonder opleg. Wat een service zeg, ik was aangenaam verrast.

Kristoffel koos een mooie pen, en ik nam afscheid van Lady Charlotte, pakte haar liefdevol in en stuurde haar op naar Sint Niklaas, aangetekend.
Een tijdje later kreeg ik een bericht met bevestiging dat Lady Charlotte in goede gezondheid was aangekomen, en met een UPS tracking nummer, de Hémisphere was onderweg.

Nog wat later werd een grote dikke gewatteerde envelop geleverd, uit Frankrijk. Daarin zat een hele hoop papierwerk, en een mooie grote doos. De pen.


En tussen het papierwerk een klein envelopje, goed dichtgeplakt.
Ik scheurde het voorzichtig open en wat zat erin?

Juist ja. Mijn Lady Charlotte!!!

Geweldige klantenservice van Waterman, echt super.
Daar kunnen jullie nog iets van leren, Bloemen en Planten De Groene Droom in de Antwerpse Kasteelpleinstraat.

2 opmerkingen:

Fleur zei

Beste Carolien,
Na wat gegoogle. kwam ik per toeval terecht op jouw blog. Wat schrijf je ontzettend leuk! bijzonder leven :) Ik zit met hetzelfde euvel als waar jij over schrijft; geen navulling voor mijn waterman pen (in hetzelfde groene hoesje!)te vinden.
Ik wil graag dezelfde weg als jij proberen te bewandelen, maar kan nergens de contact informatie vinden van Waterman in Belgie of Nederland. Ook als ik Sint Niklaas + Waterman google kom ik er niet achter..
Mag ik je om een gunst vragen en zou je mij op weg kunnen helpen? Heb jij nog enig idee met wie en waar je toentertijd contact hebt gekregen?
Ik hoop op een reactie en wens je een fijne avond vanuit regenachtig Amsterdam :)

Vriendelijke groet,

Fleur van den Berge

Carolien zei

Hoi Fleur,
Bedankt voor het complimentje. Ik kom tegenwoordig weinig toe aan schrijven, jammer, want ik doe het wel graag :)

Als je opnieuw met je Lady Charlotte wil gaan schrijven heb ik hopelijk goed nieuws voor je.
Mijn verhaal is goed afgelopen na een tip die ik van iemand kreeg via Twitter.
Palais dy Stylo in Parijs maakt vullingen die precies in de Lady Charlotte passen. Je kunt er alles over lezen in deze blogpost:
http://caroliens.blogspot.be/2015/04/wie-blijft-die-schrijft.html

En de vullingen die je zoekt, bestel je via deze link: http://palaisdustylo.fr/F_frame.html?http://palaisdustylo.fr/WATERMAN_-__MINI_BILLE_COMPATIBLE_PANTA_pour_4_couleurs__F_art_206.html