woensdag 26 augustus 2015

Lang leve recupel, en den Aldi

Een hele tijd terug heeft onze broodbakmachine de geest gegeven, het was een tweedehandsafdankertje, maar we waren er heel blij mee. Verschillende keren per week bakte ik vers brood, al dan niet met noten, banaan, zongedroogde tomaten, veenbessen, ... (niet noodzakelijkerwijs samen). Heerlijk!!
Maar ineens weigerde hij dienst, het beslag zat er nog in.

Op zoek naar een nieuwe zag ik door de bomen het bos niet meer, en die dingen bleken ook best duur te zijn. Zo staar er in de Blokker één in de reclame voor bijna 150euro. Daar kun je al veel brood voor kopen.
Onze oude kapotte broodbakmachine bleef werkloos stof vergaren, en wij gingen opnieuw naar de bakker.

Groot was mijn opluchting toen ik deze week de Aldi folder in de bus zag met op woensdag 26/8 een broodbakmachine!!

Voor half 10 al stonden we voor onze Aldi (het is een hele kleine, aanbiedingen zijn meestal voor de middag daar al uitgeput) .Dankzij de Recupel bijdrage kun je alle oude, kapotte huishoudelektro inleveren bij aankoop van een nieuw, gelijkaardig toestel. Daarom hadden wij onze oude broodbakmachine bij in een grote blauwe IKEA tas.

Wij de Aldi binnen en wilden de oude broodbakmachine daar achterlaten, maar de beide caissières keken ons aan alsof we een slurf hadden in plaats van een neus.

In de 15 jaar dat ze er werkte, had ze nog nooit meegemaakt dat een klant een toestel was komen binnenbrengen bij aankoop van een ander.
Ja, Recupel kende ze wel, maar deden ze daar wel aan mee? Geen van de medewerkers had het ooit meegemaakt.

We gingen onze boodschappen doen en ondertussen belde ze even naar de hoofdzetel om het na te vragen.
Ondertussen ontsprong aan de kassa een groeps-recupel-dialoog tussen caissière en klanten gekoppeld aan verhalen over allerlei kapotte huishoudtoestellen.
We hadden net afgerekend en zagen er tegenop om te voet met 2 broodbakmachines weer naar huis te stappen toen de winkelverantwoordelijke met een grote smile op haar gezicht haar duim omhoog stak.
"Lot mor staan mannekes, tis in orde!"

Ondertussen staat de nieuwe machine te blinken op het aanrecht.
Ik zal morgen eens een vers notenbroodje bakken ;)

Geen opmerkingen: