maandag 14 maart 2016

Alles kan beter. Klantvriendelijkheid.

Ik heb tijdje terug iets voelen knappen in mijn rechterelleboog. Pijnlijk, en vooral lastig als rechtshandige. Gelukkig (nou ja, het is maar hoe je het bekijkt) ben ik al een paar jaar in behandeling bij een goede osteopaat voor een nek hernia, en ik liet hem eens naar de elleboog kijken tijdens één van mijn regelmatige visites.

Het bleek een tenniselleboog te zijn! En dat terwijl het laatste tennisracket dat ik heb vastgehouden het met diamant belegde, massief gouden racket was van het ECC tennistornooi in het Sportpaleis ongeveer 30 jaar geleden toen ik er als hostess voor Volvo werkte.

De dokter raadde me een paar behandelingen aan, waaronder acupunctuur (brrr) en ik mocht de komende weken geen tarweproducten eten.
Geen tarwe? Tarwe zit in ongeveer alles wat ik lekker vind. Brood, cake, koekjes, pizza, en - oh ramp - ook in PASTA!!!

Mijn man en ik gaan vaak uit eten, meestal Italiaans. Als ik al eens thuis kook, is het altijd pasta. En we gaan elke week naar den Abjaar waar je op maandag een heerlijke spaghetti Bolognese kunt gaan eten voor maar 6€. Ja, die tarweloze weken, het zou een uitdaging worden.
Gelukkig bestaat er spelt pasta, die is zonder tarwe, dus ik ging meteen 2 dozen kopen.

Afgelopen zaterdag was het prachtig weer, en ik moest niet werken. We wandelden de stad in en wilden ergens een kleinigheidje gaan eten.
Een leuk en gezellig plaatske waar we al vaker geweest zijn is Bette's Picnic, achter de kathedraal.
Het zat goed vol.
"Heeft u nog ontbijtjes?"
vroeg mijn man
"Ja hoor, neemt u maar plaats"
We kregen de kaart waarop een enorme selectie belegde broodjes stonden, salades, soep en kleine snacks. Het duurde even voor we een ober aan onze tafel kregen, en toen die kwam vroeg Kristoffel nog eens naar een ontbijt.
"Dan moet ik u een andere kaart geven"
En hij bleef weer even weg. Toen we de ontbijtkaart kregen zagen we maar liefst vier soorten ontbijt, van eenvoudig voor 9€ tot zeer uitgebreid aan 30€, maar natuurlijk allemaal met brood.

Toen na enkele minuten de ober de bestelling wilde komen opnemen vertelde ik hem dat ik tijdelijk geen tarwe mocht eten, en dus geen brood, en koos uit de snacks rechts op de kaart, de VEGGITALIOSTICKS; Kerstomaatjes met buffelmozzarella, balsamicocreme, groene pesto op een stokje, aan 6€
"Sorry, maar de kaart wordt momenteel veranderd, die snacks die rechts op de menu staan, hebben we niet meer. We hebben wel grote salades, ook met mozzarella, links op de kaart."
Zoveel honger had ik nu ook weer niet, en de salades kostten tussen de 12,50€ en de 15€, dus ik keek opnieuw naar de menukaart en zag iets dat me aansprak. Een Omelet (2 eitjes) met ham, kaas en tomaat.


"Sorry, maar dat kan u enkel bestellen als supplement bij een ontbijt."
"Goh mijnheer, ik mag geen brood eten, en al uw ontbijtjes zijn met brood."
"Het spijt me, daar kan ik niets aan doen."

Wij keken hem sprakeloos aan. Meent hij dat nu?

Ik stond recht en nam mijn jas en enkele minuten later zaten wij op de Vrijdagmarkt, in de voorjaarszon bij Camino heerlijk te smullen van een noodle salad (gemaakt van rijstnoedels) met verse groeten, koreander en heerlijk gebakken tofu.
Geen spoor van tarwe, en vriendelijke bediening.

En straks gaan we naar den Abjaar voor een spaghetti Bolognese.
'Jamaar, daar zit toch tarwe in?'
hoor ik jullie denken.

Kijk, daar heeft de eigenaar een oplossing voor gevonden. Ik breng een portie van mijn eigen spelt pasta mee, en Bart kookt die perfect al dente zodat ik samen met mijn man een heerlijke pasta Bolognese kan eten, voor maar 6€.
Dat noem ik klantvriendelijkheid.
.


(en de vloeibare tarwe in mijn glas? Daar heb ik van mijn dokter een joker voor gekregen)