maandag 3 september 2007

´t is oem zeep

Nee, ik ben niet depri, dit is "de welluidende naam voor een nieuw prettig gestoord project in de straten van Berchem" volgens de Antwerpse media.

Onze straat en de andere straten om de kerk werden zondag voor alle verkeer afgesloten voor de eerste editie van een zeepkistenrace.
De volwassenen hadden zich maffer uitgedost dan de kids en ook gemeenteraadslid Peter Raets had zijn best gedaan met zijn tricolore sjerp. Hij zou het startschot geven.

Er waren verschillende categorieën en de vehikels werden gecategoriseerd naargelang gewicht en manier van voortbewegen.
Trekken, duwen, trappen, ... met man en macht werden de met bloed zweet en tranen in elkaar gestoken vervaarlijk uitziende voertuigen voortbewogen en al gauw was duidelijk dat menig vader competitiever ingesteld was dan het gemiddeld kind.

Zo was er bijvoorbeeld de vader van de "beestenboel", een kartonnen doos op een step, aangetrapt door vader terwijl zoonlief verkleed als konijn in de doos zat en op de step, voor vader, een dochtertje in een rode flamenco jurk.
Ze scheurden door de bocht van de eerste chicane voor de kerkpoort, maar net voor de finish liep het mis. De eerste kar was al lang over de eindmeet en de beestenboel kon op 1 been voor zilver gaan, maar toch ging vader tot het uiterste en stak nog even een tandje bij.

KEDENG!!! Daar ging de beestenboel. Moeder raapte het hardverscheurend huilende flamenco meisje op, en vader ging met konijn en al nog snel over de eindmeet. Weliswaar als derde.

Cafe Rood-Wit zorgde voor drank, er stond ook een hamburgertentje en het was beredruk. De hele buurt was bij elkaar gekomen voor een volkse middag en het was ouwerwets ´plezant´.

Donkere vlek op de dag was de ´batmobiel´ die op mysterieuze wijze was verdwenen. 2 mannen in scubadiving suit hadden nog wel hun surfzeil, maar hun zeepkist was nergens te vinden. Na een oproep wed met man en macht in de omringende straten naar de kanariegele kar gezocht maar toen het ding eindelijk was teruggevonden (flauwe grap van een paar stomme kinderen) was de race al begonnen en de ploeg dus automatisch gediskwalificeerd. Jammer.
Wel mochten ze nog een ererondje rijden na de finale.

En de leukste was de peuter die tussen 2 manches door even op zijn trotinet over het parcours scheurde.





1 opmerking:

Dutch Yeti zei

Dus jullie hadden ook je eigen kleine festival. Leuke festiviteiten, dan houd je de buurt een beetje leefbaar.
Ik verklein mijn foto's al van 1,5 Mb tot rond de 250 Kb. Er moet wel wat qualiteit overblijven. Door op een foto te klikken vergroot deze tot een pagina. 'T is een keuze.
Knuffel.