maandag 8 oktober 2007

Alles heeft zijn reden

Of misschien toch niet?
De grote hamvraag in het Van Themsche proces is niet - zoals je zou verwachten in een proces - "Heeft ´ie het gedaan?" want hij heeft bekend en werd trouwens op heterdaad betrapt, maar is eerder "Waarom heeft ´ie het gedaan" en na vandaag lijkt het heel waarschijnlijk dat iedereen die zo´n behoefte aan het antwoord heeft, het niet zal krijgen.

Een journaliste van een Nederlands persbureau kon haar afkeer en ongeloof niet onderdrukken toen ze geinterviewd werd voor ATV.
"Je hoort zovaak iets over een moord hier of daar, een steekpartij, schietpartij, gevecht, ... maar altijd is er een reden, een band tussen dader en slachtoffer, een uit de hand gelopen café ruzie, een oude familievete of jaloezie en dat maakt deze zaak zo schrijnend.

De enige die kan vertellen waarom, weet het na vandaag ook niet meer. En zo iemand verdient volgens bepaalde bronnen een "tweede kans". Ik dacht het niet.

Het is jammer dat hij niet meer dan 30 jaar kan krijgen, want levenslang is lang geen levenslang behalve in Estland en Nederland.

1 opmerking:

Dutch Yeti zei

Ik dacht gelezen te hebben dat hij dood wilde. Hij had het absurte idee om dan mensen dood te schieten zodat de politie hem, bij zijn arrestatie met verzet, neer zouden schieten en hopenlijk doden. Dit bizarre verhaal stond in "de Telegraaf" Ik zal proberen het weer op te zoeken.