zondag 2 oktober 2011

Klein Antwerpen was even heel groot
Klein Antwerpen” organiseerde zondag zijn tiende jaarlijks wijkfeest, en ze zagen het groot, erg groot.


Voor deze jubileumeditie werden de tenten van de Klein Antwerpenaren opgeslagen in het Stadspark en het was een feest van jewelste. De traditionele rommelmarkt besloeg bijna het halve park en de geïnteresseerden snuisterden al van smorgens vroeg tussen het uitgebreide aanbod van de vele marktkramers. Voor de cultuurliefhebbers onder de bezoekers waren er verschillende muziekoptredens, zowel op het podium als kriskras door het park, een steltenloper met vuurspuwende draak, ‘riksja’s’ die rondjes door het park reden, en begeleide wandelingen gegeven door medewerkers van de Groendienst. Verder stonden de Antwerpse reuzen centraal in het park van het zonnetje te genieten en werd een foto-veiling gehouden ten voordele van Caluna.


Vooral de steltenloper met zijn draakje was geweldig. Hij bracht het houten skelet met reuzegrote ogen als het ware tot leven, elke keer hij na een korte wandeling op zijn hoorn blies ten teken dat zijn korte voorstelling ging beginnen.Het Stadspark als bijzondere locatie werd in de bloemen gezet door Gun-T, een graffiti artiest die op vraag van de organisatie een triest uitziend stenen barakje omtoverde tot een prachtig kunstwerk.

Grootste publiekstrekker was de cava-bar die frisse glaasjes schonk aan slechts twee euro per stuk. Met dit mooie nazomerweer ging de volledige voorraad erdoor, wat de geweldige sfeer alleen maar nog meer ten goede kwam.
Eerst was ik gaan proeven met Kristoffel en twee van onze goede vrienden Francis en Chris, later op de dag deed ik het nog eens dunnetjes over met mijn vader die nog een knappe demonstratie 'Hand-werpen' gaf.


Van uw wijkcorrespondent Carolien Krijnen voor GVA.be

Geen opmerkingen: