dinsdag 7 februari 2012

Marilyn aan je muur


In de Wilde Zee kunt u sinds kort terecht voor prachtige kunstfoto's in beperkte oplage.

Yellowkorner is een goeie vijf jaar geleden ontsproten uit het brein van twee jonge Franse kerels met als hoofddoel kunstfotografie toegankelijker te maken en breder ter beschikking te stellen voor het grote publiek.

Het concept is eenvoudig. Yellowkorner introduceert foto's van internationale topfotografen in grotere oplages om zoveel mogelijk verzamelaars de kans te bieden een origineel kunstwerk te bezitten. Dus in plaats van 10 afdrukken te verkopen aan 5000euro, lanceert Yellowkorner bijvoorbeeld 500 afdrukken aan 100euro.

Elke foto is genummerd, en vergezeld van een biografie van de kunstenaar en een echtheidscertificaat. Meer dan 200 fotografen hebben hun medewerking alvast verleend en hun werk is terug te vinden in de verschillende galerijen van Yellowkorner in Frankrijk, Belgiƫ, Duitsland, Spanje en in de USA (New York).


De meeste foto's zijn meteen klaar om op te hangen, ofwel in plexi, ofwel gelamineerd afgewerkt met hangsysteem op de rug. De foto's starten vanaf 25euro en zijn bijzonder geschikt als geschenkje. En als u niet kunt kiezen, neem dan een cadeaubon.


Mijn oog viel op een prachtige Marilyn foto. Eentje van Ed Feingersh, een fotograaf die geweldige portretten van haar maakte in New York.
Het zal de laatste foto van Marilyn niet zijn die we zien dit jaar. Over enkele maanden zal het 50 jaar geleden zijn dat ze stierf in haar huis in Los Angeles, er zal nog veel over gepubliceerd worden. En misschien wint Michelle wel een Oscar.
Yellowkorner
Groendalstraat 16a
03.227.51.00
http://www.yellowkorner.com
Maandag tot en met donderdag van 10:30 tot 18:00
Vrijdag van 10:00 tot 18:30
Zaterdag van 10:00 tot 19:00

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

Geen opmerkingen: