dinsdag 14 februari 2012

What else?


Een paar jaar geleden kochten we een schattige retro Illy espresso machine. In het begin voldeed deze aan alle wensen, maar met de nieuwe koffiecultuur in de lage landen, espresso bars hier en coffee bars ginder, wilden we beter.

Kristoffel had zijn zinnen gezet op een machine met echte bonen, en afgelopen zaterdag was het zover. Hij moest en zou een machine met bonen.
We kwamen langs VandenBorre in de Leysstraat en op het raam hing een groot papier. Totale uitverkoop. Laatste dag. Reuzekortingen. Perfecte timing!

Een vriendelijke verkoopster hielp ons (vooral Kristoffel dan) uit de (koffiebonen)droom met een paar zeer goede tegenargumenten (onderhoud, niet geschikt voor slechts 2 personen, smaakverschil nihil), en toen viel ons oog op een mooi Espresso toestel van Delonghi, met een korting van -30%.

We gingen ervoor en testten thuis de 12 meegeleverde Nespresso capsules. En die 12 waren snel op. Nespresso capsules kun je enkel bestellen via hun eigen website, of gaan halen in een Nespresso winkel.
En de Antwerpse Nespresso Boutique was net verhuisd van de Leopoldstraat naar een gigantisch pand in de Huidevetterstraat. Wij waren benieuwd naar de Nespresso-experience en gingen kennismaken.

Als je binnenkomt wordt je persoonlijk begroet en verwelkomd. Afhankelijk van het doel van je bezoek krijg je een volgnummer en word je naar 1 van de 11 toonbanken doorverwezen. De nieuwe winkel is maar liefst drie keer zo groot dan de vorige, en geeft je een gevoel van rust en ruimte. Toch is die ruimte nuttig gebruikt en opgedeeld in verschillende delen, de ‘Nespresso-Rooms’.

De Coffee Room biedt klanten de gelegenheid 16 Nespresso Grand Crus te proeven alsook het nieuwe gamma ‘Les Chocolats’.
In de Discovery Room staat het ondertussen ruime gamma aan toestellen uitgesteld en krijg je tekst en uitleg.
En tot slot is er de Club Room die exclusief is voor Nespresso Clubleden.

En ja hoor, wij zijn nu officieeel Nespresso Club lid. We kregen een luxueueze lederen sleutelhanger waarop ons Nespresso profiel is opgeslagen. Daarmee zijn we ten alle tijden welkom in de Coffee Room voor een koffietje, gratis. Niet slecht :)

We plaatsten onze bestelling, 10 capsules in 10 verschillende smaken, en de verkoper wees ons op een nieuwigheid, de Boutique Pick-up Service. Clubleden plaatsen en betalen hun bestelling online of per telefoon en kunnen deze één uur later komen ophalen, zonder aan te moeten schuiven. Dat is voor volgende keer.

Wie nieuwsgierig is geworden kan de boetiek alvast een virtueel bezoek brengen via deze link.

Het enige minpuntje aan de boetiek, vind ik zelf toch, is het volledig ontbreken van George Clooney. Daarom, ter compensatie, deze bloemlezing:
Nespresso Antwerpen
Huidevettersstraat 33
Open van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:30

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

Geen opmerkingen: