woensdag 30 mei 2012

Bombardement in de Zoo?

Ja, het bombardement in de zoo, de Antwerpse zoo, maar eentje zonder blijvende schade.
Vreemd was het wel. Ter hoogte van de okapi's stond een zuil met oude aanplakbiljetten uit de jaren stillekes. Dansmatinees, verordeningen, ... Aan het leeuwenverblijf werden we tegengehouden, of we even konden wachten met verder te lopen, er waren immers filmopnames aan de gang.
In deze romantische setting, tussen de wilde dieren en onder een stralende zon, maakte een productieploeg opnames voor “Het Bombardement”, een nieuwe speelfilm. De film vertelt het onmogelijke liefdesverhaal van Vincent, een jonge bokser en zijn Duitse verloofde Eva tijdens de begindagen van de tweede wereldoorlog die Rotterdam als het ware van de kaart veegde op 14 mei 1940.
Het bombardement op Rotterdam is één van de grootste tragedies die Nederland ooit getroffen heeft. 97.000 kilo Duitse bommen zorgden voor een onherstelbare schade: meer dan 24.000 woningen werden verwoest en ruim 80.000 inwoners werden dakloos. 800 mensen overleefden de aanval niet.
Van historisch Rotterdam is weinig bewaard gebleven. Vandaar dat de producenten TALENT UNITED, FU WORKS en IN-SOO PRODUCTIONS vooral in andere steden gaan filmen waar het historisch karakter wel bewaard is gebleven.
Tijdens de scene die in Antwerpen werd opgenomen probeerden assistentes met parasolletjes de hoofdrolspelers Roos Van Erkel en de populaire Nederlandse zanger Jan Smit te beschermen tegen de brandende zon.
Het wordt de eerste langspeelfilm voor beide hoofdrolspelers en tevens de allereerste speelfilm over het bombardement op deze stad. De film wordt dit najaar verwacht in de bioscoop.
Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be
Pas toen ik eea. begon te googlen over de film had ik door dat we beide hoofdrolspelers hadden gezien in Antwerpen gisteren. Jan Smit himself. Ik had het niet gezien, niettegenstaande ik er rakelings langs wandelde. Weet ja wanneer mijne frank was gevallen dat het echt hem was? Ik vond toevallig deze geweldige blooper op Youtube, een opname waarin beide acteurs wel erg veel leken op diegenen die gisteren in de zoo waren ...

Geen opmerkingen: