maandag 8 juni 2015

Restaurantweek

Een paar dagen geleden waren we 14 jaar getrouwd, en of we het gevierd hebben.

We hebben het super goed samen, elk een eigen leven, en toch doen we veel dingen samen. Alletwee blij dat we geen kinderen hebben en daardoor tijd voor enkele vreemde hobby's. We hebben geen auto, maar springen van tijd tot tijd op onze tandem. en onze favoriete bezigheden zijn terrasjes doen, en lekker eten.

En daar wringt het schoentje.
Want als er nu iets is waar ik niet echt goed in ben, dan is het koken. Ja, ik maak wel eens iets te eten klaar, zoals een pan gestoomde groenten met wat pasta en een handvol kruiden zoals komijn, peper en basilicum, en dankzij de oude broodmachine van mijn oom Rick, en schitterende initiatieven zoals HNGRY hebben we altijd lekker vers brood in huis (al dan niet met noten, veenbessen, rozijnen, zongedroogde tomaten of banaan, nooit en trouwens) en tover ik al eens een schitterend gerecht à la Thai Beef Noodle uit mijn mouw.


Maar een keukenprinses, nee, dat ben ik niet.

En zo zijn we de laatste tijd op zoek naar goede en betaalbare eetadresjes in Antwerpen centrum.
Blijkt dat er gouden zaken te doen zijn in 't Stad, vooral tijdens de week, en ons doel is nu de agenda vol te krijgen.

Een toppertje is het overheerlijke Menu Maman bij Bourla op de Graanmarkt. Een dagvers 3-gangenmenu aan 18euro pp of de prijs van een middelmatige Groupon deal (van maandag tot vrijdag).
Tussen de bomen op het gezellige plein, of in de stijlvolle brasserie, waan je je in Parijs. De keuken is bijzonder lekker en de menu's afwisselend.

Op maandag gaan we steevast den Abjaar. Een tof eetkafeeke op de Sint Jansvliet waar je voor 5euro pp een gigantische portie Spaghetti Bolognese voorgeschoteld krijgt (enkel op maandag).
De porties zijn zo groot dat we soms wel eens een doggy bag meenemen ...

In de verschillende restaurants van Mo zijn ook regelmatig specials te vinden. Op donderdag is het steakdag bij Meat&Eat waar je voor 19,50euro pp een steak, frietjes, bijgerecht en een halve fles wijn krijgt.
Daar hebben we donderdag, op het heerlijke zonovergoten terras echt van genoten.

En dankzij Mo kwamen we zelfs in het weekend nog uit op een topdeal!
Zondag gaan eten bij Fish&Eat op het Antwerpse Zuid.

Elke zondagavond is het daar Crazy Gamba Night, waar je voor 15euro pp elk 6 gamba's krijgt, ook weer frietjes, een slaatje en een halve fles wijn.


We hebben tot nu toe een redelijk mooi uitgebalanceerd menu van pasta op maandag, steak op donderdag, vis op zondag.
Tussendoor een zelfgebakken boterham, en een HNGRY menuutje, maar als er iemand nog tips heeft voor dinsdag, woensdag, vrijdag en/of zaterdag, laat maar komen!


Zo, en nu is het tijd voor spaghetti!!!

1 opmerking:

marijke en toon zei

Jullie hebben het goed voor mekaar