woensdag 20 december 2006

Nog steeds aan het trainen

Het gaat prima met de poezen.
Ik check alle 3 uur of er nog iets "in het bakje ligt", geen accidentjes, met uitzondering van vanmorgen, maar was dat wel een accidentje?

Mijn vader heeft een speciale toilettraining wc bril gemaakt voor Sushi en Tapa (tja, ik lijk al zo gek als die Amerikanen). Hij had zich gebaseerd op de instructies (click home made TT seat) van Jun, een Japans (?) meisje (?) dat ook lid is van het Yahoo forum.

Vorige week bracht hij het ding hierheen. Indrukwekkend!!! Een enorme dikke plank, afgerond en met een gat erin om boven op de standaard wc-bril te klikken. Vooral de onderkant is de moeite. Het lijkt wel een James Bond gadget, alhoewel die volgens de laatste berichten geen gadgets meer zou hebben, moet de film nog zien. We (mijn man en ik) gingen er maandag heen voor zijn verjaardag (die van mijn man) maar de automatische ticketing machine wilde niet meewerken en toen we eindelijk assistentie kregen van een lief meisje van Metropolis (het enige lief meisje dat er daar trouwens rondliep, wat is dat toch tegenwoordig met de jeugd in de dienst verlenende sector? Nog nooit van klantvriendelijkheid gehoord?) was Casino Royale al bezig en zijn we maar naar Happy Feet gaan kijken. In originele versie gelukkig, super film, dus geen spijt van, leuke middag, maar waar was ik?
Oh ja, bij de wc bril. Hij stonk nog vreselijk naar verf en toen ik Sushi erop zette wist het beestje niet hoe snel hij moest weglopen. Na de bril een paar dagen in het tuinhuis te hebben bewaard ging het beter en vanmorgen dan de uiteindelijke test. Doet ie het of doet ie het niet?

Ik wilde Sushi vangen maar dat lukte niet (die had trouwens net nr2 gedaan, dus "moest" waarschijnlijk niet), dan maar Tapa (die zich een stuk gemakkelijker laat vangen, wel niet zonder luid hoorbaar protest trouwens).
Ik zet Tapa bij de WC. Hij snuffelt even aan de nieuwe bril, spring erop en steekt zijn kop door het gat.
Hij begint als een gek in het zand te krabben en plotseling blijft hij doodstil, zijn kop en 2 voorpoten door het gat, zijn derriere richting ondergetekende.

Plots hoor ik gesis en zie ik een geel straaltje uitdijen vanonder Tapa, over de nieuwe WC bril.

Snel een doekje eronder om verdere schade te beperken.
Na zijn uitgebreide nr1 stapt Tapa rustig van de nieuwe wc bril af en laat me verbouwereerd achter.

Groot pluspunt, de bril stinkt niet meer naar verf.

Voor een uitgebreide fotoreportage:
Flickr



1 opmerking:

Anoniem zei

Goed dat de bril 3 couches verf heeft merk ik nu.
Ben beniewd of je poezen ooit nog in Sarassani tercht komen
Gisteren in Plus 50 magazine adv. gezien van dame die thuis wilt converseren in het Italiaans met een groepje. Spuntine ( hapjes) er bij. Stond wel gsm maar eerst voorzichtig gemailed dat ik wel een monogame 65-er ben en al 40 jr getrouwd. Benieuwd of er nu nog een reactie komt. hou je op de hoogte .
Foto op Rick's blog is terug. Stond rechts boven en met een klik terug op zijn plaats. Heb bij Rick bijgeschreven dat ik me af en toe net David Copperfield voel.
groetjes
tot x - mas
December 23 11:26 AM