zaterdag 20 augustus 2011

It takes three to Tango



Antwerpen laat dit weekend het beste van zichzelf zien.

De Gedempte Zuiderdokken zijn volledig ingepalmd door het culinaire festival “Antwerpen Proeft” en het “Bollekesfeest”, maar de gezelligste uitloper van deze activiteiten vind je aan één van de mooiste plekjes van deze stad, het plein aan het Museum voor Schone Kunsten.

Het plein is omgetoverd tot een gigantisch terras, met feestverlichting en een dansvloer want Antwerpen Proeft niet alleen, Antwerpen Danst er ook nog eens bij.

Vrijdag werd de aftrap gegeven door Callan Correo en Chantal Lathuy van Toxictango. Een veelgevraagd en succesvol Belgisch danskoppel van de nieuwe tangogeneratie met een stevige basis van zowel klassieke & hedendaagse dans. Zij geven al tien jaar samen demonstraties, initiaties en workshops en hebben zelfs al eens op de Red Carpet van de Oscaruitreiking gedanst. Tijdens de dansdemonstratie was Chantal duidelijk zwanger maar dat is geen resultaat van haar samenwerking met Callan niettegenstaande het sensuele karakter van deze dans.

Begint het bij u ook te kriebelen? U kunt het hele weekend nog dansen op de Leopold De Waelplaats. Vanavond kunt u zich onderdompelen in de wereld van Salsa en zondag kunt u alle “Antwerpen Proeft” calorieën verbranden tijdens de initiatie Lindy Hop.

20/8 Salsa demonstratie met Utty en Elen van Zouk Amor van 18:00 tot 21:00 afgesloten met een Caribbean party tot 22:00

21/08 Lindy Hop demonstratie met Guillaume en Christel van 16:00 tot 18:00 afgesloten met een Lindy Hop dansfestijn tot 20:00

Van uw wijkcorrespondente Carolien Krijnen voor GVA.be





Geen opmerkingen: