donderdag 10 november 2011

Aperos Vintage de Bordeaux, een afterwork borrel met karakter


Elke woensdag in november organiseert Bordeaux een afterwork-borrel. Maar niet zomaar één. Onder het genot van goede livemuziek ontdek je elke week in een ander trendy café in Antwerpen een nieuwe selectie Bordeaux wijnen, in alle kleuren, aan een zacht prijsje (3 tot 5 euro per glas). Al deze wijnen maken deel uit van de selectie Bordeaux Coups de Cœur 2011. En deze rode, witte en rosé Bordeaux wijnen hebben iets onderscheidends: karakter.

Na Parijs, Montreal en Amsterdam waaide de “Apéros Vintage de Bordeaux” over naar België waar in de maanden september en oktober de aftrap werd gegeven in Brussel onder groot succes. Nu is het de beurt aan Antwerpen waar wijnliefhebbers 3 woensdagen in november terecht kunnen, telkens op een andere locatie. Deze originele afterwork borrels zijn de ideale gelegenheid om Bordeauxwijnen op een nieuwe manier te ontdekken, telkens in een vintage sfeertje met live muziek. De wijnen worden geserveerd in een origineel souvenir glas dat je mee naar huis mag nemen.

De eerste editie vond 9 november plaats in Cafe Vertigo op de Draakplaats en de muziek was van het Dago Sondervan Quintet.

De combinatie van die muziek, de aparte locaties en de lekkere, bijzonder diverse Bordeaux-wijnen maken de Apéros Vintage een perfecte gelegenheid om na de werkuren gezellig bij te babbelen. Bovendien krijg je een handig boekje mee met alle wijnen per prijscategorie. In het compacte boekje worden serveertips meegegeven door een deskundige jury en wordt aangegeven waar de wijnen in België te koop zijn. Om thuis nog na te genieten van je ontdekkingen tijdens de Apéros Vintage.

En als je niet weet welke wijn kiezen, vraag dan advies aan één van de wijnbouwers die speciaal voor de “Aperos” zijn afgezakt uit Bordeaux om in een ontspannen sfeer hun passie voor wijn met je te delen.


Of sla een praatje met één van de professionele bloggers zoals Miss Vicky Wine. Een toffe madam wiens knalroze T-shirt met opschrift "I'm cool I drink wine" meteen mn aandacht trok en Knal, we waren vertrokken in een geanimeerd gesprek. De T-shirts verkoopt ze enkel in het wit via haar site, dus ik houd het bij de button met hetzelfde opschrift die vanaf nu mijn revers siert.

De opkomst tijdens deze eerste editie was een beetje mager, en dat was jammer, en onterecht. Want de moeite, tijd en centen die in de “Aperos Vintage de Bordeaux” zijn gestoken, verdienen beter.
Er volgen nog 2 edities, op woensdag 16 en 23 november, en hopelijk stappen de Antwerpenaren eens een keer op woensdagavond uit hun luie zetel.

Ontdek en proef met je vrienden alle kleuren van de Bordeauxwijnen
Woensdag 16/11 - Vitrin Cafe met DJ set van Bent Van Looy
Marnixplaats 14, 2000 Antwerpen

Woensdag 23/11 - Cafe Mombasa met Jazz, Blues en wereldmuziek van “South of the Border”
Moorkensplein 37, 2140 Antwerpen

Meer info via Facebook

Happy hour(s) van 18h tot 21h met Bordeaux wijnen per glas aan democratische prijzen.
Het is niet voor niets dat Bordeaux rijmt op Apéro!!!Van uw wijkreporte Carolien Krijnen voor GVA.be

3 opmerkingen:

Leentje zei

Tot volgende week Carolien!

Miss Vicky Wine zei

I don't understand everything but it was very nice to meet you :D. See you soon on an Antwerpen Tour ! Vicky

Carolien zei

Very nice indeed to meet you Miss Vicky :)
I wrote you were really cool and we kinda hit it off and that I am proud to wear your button :)
Hope to see you again someday!!