maandag 21 november 2011

Terug van (Wok A) Way geweest


Na een tijdelijke sluiting heropende het Aziatische Fast Food restaurant Wok A Way in de Wilde Zee haar deuren. Zaakvoerder Kasper Stuart vond het na negen jaar hoog tijd voor een opknapbeurt. En die was grondig.

Vaste klanten zullen in eerste instantie vooral de frisse kleuren opmerken met geel in de hoofdrol (vergeet zeker niet even naar de WC te gaan en kijk omhoog als je daar binnenstapt!) want de belangrijkste renovaties zijn niet zichtbaar voor het oog. Leidingen, installaties, apparatuur, … alles werd flink onder handen genomen. Het trademark van Wok A Way, de lopende band waarop de heerlijke wok-, dim sum- en sushischotels de revue passeren, is gebleven en blijft de aandachtstrekker van de zaak.

Grootste vernieuwing op vlak van de kaart is het bio aanbod met zowel Bio woks als Healthy drinks for (in)sane people. Aan het concept was geen gesleutel nodig. Wok A Way, met zijn hoofdzakelijk Aziatisch personeel is een vaste waarde en hun assortiment dim sums, speciaal voor hen op maat gemaakt door een gespecialiseerd locaal bedrijfje, kent in Antwerpen amper zijn gelijke.

De Aziatische keten (want een tweede zaak in Gent) trekt duidelijk de gezonde en milieubewuste kaart, want naast het Bio assortiment werkt Wok A Way met recycleerbare materialen, LED of spaarlampen en groene energie. In Gent composteert Wok A Way op hun dakterras en geeft klanten regelmatig een voorraad compost mee (max. 2 kg per persoon), ludiek aan de man gebracht door de nationale orde van de kruidtuinkabouters.

Voor de inrichting is zoveel mogelijk gekozen voor tweedehands meubilair om productiekosten – en dus CO2 uitstoot – te beperken. Er wordt waar het kan gebruik gemaakt van producten van dichtbij huis om energieverspilling door zo al veel transport te vermijden. De keten stelde ook een charter voor duurzaam ondernemen op met als doelstelling hun ecologische footprint jaarlijks te verkleinen.

Zoals de naam al aangeeft kan je bij Wok A Way ook terecht voor meeneemgerechten. Je maaltijd wordt verpakt in een kartonnen bakje en je krijgt er uiteraard (houten) chopsticks bij. Wok A Way in Antwerpen is open van 11.30 uur tot 20 uur en gesloten op zon- en feestdagen.

Wok A Way
Groendalstraat 14
2000 Antwerpen


Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

Geen opmerkingen: