vrijdag 27 januari 2012

Een onbekende wijnstok in de HaarstraatOp een boogscheut van de Grote Markt opende Sebastiaan Van der Meiren een bijzondere wijnzaak. Bij La Treille kunt u de wijnen niet alleen kopen, nee, u kunt ze er ook degusteren. Sebastiaan maakt er immers een zaak van iedereen met de juiste wijn naar huis te sturen.

De liefde voor wijn zit hem in het bloed. De grootvader van Sebastiaan was een wijnhandelaar die zich vooral bezig hield met Nieuwe Wereldwijnen. Het was Sebastiaans grootste droom ooit een zaak op te starten met zijn grootvader, maar uit gezondsheidsoverwegingen is de man uit moeten wijken naar warmere oorden.
Hij blijft wel een belangrijk klankbord voor zijn kleinzoon, die geregeld beroep doet op diens enorme wijn expertise. En dat komt goed van pas nu hij zijn eigen zaak heeft geopend.

La Treille (Frans voor wijnstok) biedt een ruime keuze Franse en Italiaanse wijnen en een uitgelezen aanbod Prosecco. Bijna allemaal onbekend, maar daarom zeker niet minder goed. Centraal in de zaak staat een grote houten tafel, bijzonder geschikt voor degustaties voor kleine tot middelgrote gezelschappen. Tegen de wijnrode wand staan houten wijnkisten opgestapeld met een grote keuze witte-, rode-, rosé en schuimwijnen.

Bij La Treille kunt u tijdens de openingsuren zomaar binnenvallen voor een glaasje maar het team van La Treille organiseert net zo goed een degustatie voor u op maat rond het type wijn dat u verkiest, met hapjes erbij.
Sebastiaan is immers kok van opleiding.
En voor wie nog op zoek naar een geschenkje, als Valentijnspromo biedt La Treille een goede fles Prosecco met een zakje pralines en de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap op het houten kistje erbij te schrijven voor 15 euro.

La Treille Haarstraat 23 0486.70.97.64

Open van donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 18:30 of na afspraak

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

Geen opmerkingen: