vrijdag 29 juni 2012

Wijn is weer hip

Voor de tweede keer op rij is het team van Apéros Vintage de Bordeaux begonnen aan een promotour rond Bordeaux wijnen. Met alle Nieuwe Wereldwijnen, trendy bieren, Aperol toestanden en dergelijke kan de Franse klassieker wel een duwtje in de rug gebruiken.
Vorig jaar, na een succesvolle start in Parijs, liet het team zowel Brussel als Antwerpen kennis maken met het brede aanbod Bordeauxwijnen, en dit jaar wordt het event verder opengetrokken en komen naast Antwerpen en Brussel ook Gent en Leuven aan de beurt.
De Apéros Vintage de Bordeaux degustaties zijn opgebouwd volgens een paar vaste pijlers. Geselecteerde “Coup de Coeur wijnen” worden aan democratische prijzen geschonken in een “vintage” decor, op hippe locaties in trendy steden, met een vleugje muziek erbij. Aan de entrée krijgt elke aanwezige een uitgebreide brochure met uitleg over alle geselecteerde wijnen, waar die te koop zijn, en aan welke prijs, en een apart degustatieglas, een wijnglas zonder voet. De degustaties gaan door tussen 18u00 en 21u00, een soort veredelde after work party dus, zonder lawaai ;)
Een eerste Apéros Vintage de Bordeaux in Antwerpen van dit jaar werd afgelopen woensdag georganiseerd in het Felixpakhuis. Infobalies en de VIP zone (gratis degustaties voor genodigden) stonden in de lichtstraat, maar ook buiten langs het Willemdok vatten Antwerpse wijnliefhebbers post.
Het geluk wilde dat ik zowel een uitnodiging voor 2 had gewonnen door Crooze.fm, en uitgenodigd was door het PR bureau dat ik op de vorige editie in 2011 had leren kennen. Joepie, we gingen met zijn vieren :)
Het feestje werd muzikaal opgeluisterd door de veelzijdige jonge muzikant Sam Vloemans. Hij schrijft eigen nummers en tovert de mooiste klanken uit zijn trompet. Een paar weken geleden had ik hem ontmoet bij ATV waar hij te gast was bij Wakker op Zondag, en was toen al flink onder de indruk (van zijn muziektalent natuurlijk).
Volgende afspraak voor een avondje Apéros Vintage de Bordeaux is gepland op 12 september in de Soho Bar op de Marnixplaats waar de muziek verzorgd wordt door Nathan Ambach.
Volg de activiteiten op Facebook: www.facebook.com/bordeauxwijnen
Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

Geen opmerkingen: