maandag 23 juni 2014

Café humor

De voetbalgekte slaat helemaal toe. Zowel Belgie als Nederland zitten nog stevig in het WK waar kleppers als Spanje en Engeland al ongenadig naar huis zijn gestuurd.

Als wij ergens gaan kijken, mijn man en ik, gaan we naar de Varkenspoot op de Graanmarkt. Toffe kroeg, groot scherm buiten op het terras, en binnen in de zaak, met wedstrijd gerelateerde hapjes. Bouletten wanneer Belgie speelt, frikandel bij de 'Ollanders'.
Er wordt ook elke keer een pronostiekje gehoduen, inleg 2 euro, winner takes all. De eerste wedstrijd die we gingen kijken #BelAlg (Belgie - Algerije) was die hele pot trouwens voor ondergetekende. En gisteren was hij voor mijn man. Joepie!!!
Nog één keer en we mogen niet meer meedoen.

Bedienend personeel is er heel vriendelijk en de stamhond kijkt je zo verschrikkelijk zielig aan wanneer je een schoteltje tapas bestelt, dat snel een tweede, en zelfs derde schoteltje eraan moeten geloven.

Het publiek is vrij divers. Yups, studenten, oude rotten en af en toe een verdwaalde toerist.

2 (oudere) kerels stonden tijdens #AusNed (Australie - Nederland) met hun rug tegen de muur geleund, pilsje in de hand, de wedstrijd te volgen toen er een werkelijk reusachtige boom van een vent net voor hun neus ging staan. Hij bestelde een pintje, in het Engels.
De twee kerels probeerden hem duidelijk te maken dat hij een ietsepietse in hun beeld stond, maar de brede rug week voor geen centimeter.

"He, gaaij, goadis wat oepzaaij stoan"
"Manneke, ge stoat in onze weg"
Engels spraken ze niet.
Teneinde raad vroeg één van de kerels hulp aan de ober.

"Garcon, hoe zegde int Engels "Goadis een bietje oepzaaij?'"
Waarop de ober met uitgestreken gezicht antwoordde:
"Bend Over"

Geen opmerkingen: