donderdag 6 december 2007

Sinterklaas kapoentje

Kerstmis staat voor de deur, je kunt er niet naast kijken met al die kerstmarkten, maar hier in Europa vieren we ook nog andere oude man in een rode outfit, Sinterklaas.
Eigenlijk komt die hele Santa Claus gedachte daarvan, alleen is de rode jas met broek en witte boorden een ideetje geweest van een Coca Cola verkoper die net voor zijn pensioen de visualisering van Santa Claus figuur bedacht voor een reclamespotje in 1931.

Van Sinterklaas, laat staan Zwarte Piet, heeft de doorsnee Amerikaan nog nooit gehoord.
Tot wij ze natuurlijk gisteren het hele verhaal deden en iedereen ook de opdracht gaven hun schoentje buiten hun kajuit te zetten zodat de goedheiligman daar iets in kon gooien.

Ze vonden het wel spannend. "One shoe or both?", "Left shoe or right?", "One shoe per cabin or per couple?"
Een schattig zicht die avond van 5 december. Allemaal schoentjes op een rij in de gangen, met heel netjes een tissue erin (smetvrees zeker?)

En de volgende ochtend stond er een heel mooi zakje op elke schoen. Een appeltje, mandarijntje, apenootjes (dat was nieuw voor mij, apenoten?) en een grote chocolade Sinterklaas pop.

Net zoals ik al jaaaaren doen, pakte ik het lekkers en riep:"Dank u Sinterklaas!" zij het dit keer heel stilletjes, en binnen in mijn kajuit.

2 opmerkingen:

marijke en toon zei

wat leuk , die verrassing van de sint . we blijven van tijd tot tijd toch een kind . zeker die ene man !
de pd´s zijn ook niet vergeten , heel lief! nu weer op naar kerstmis ; toch wel een gezellige maand december . XX MM

Dutch Yeti zei

Leuke verhalen weer. Misschien moet in Sint Nicolaas gaan introduceren. Hebben ze er weer een festival bij.
Liefs