dinsdag 20 september 2011

Een Walterke om in te bijten!Dat Walter Van Beirendonck een hoog knuffelgehalte heeft is algemeen geweten, maar sinds een paar dagen is hij echt om van te snoepen!

In samenwerking met Water himself, en ter gelegenheid van de grote overzichtstentoonstelling van de ontwerper in het Momu, heeft Philip's Biscuits, heerlijke Walter koekjes gemaakt.

De schattige roze koekjes met witte baard worden verpakt in een doosje van 2 en zijn gemaakt van bloem, boter, suiker, amandelen en marsepein. De etalage van de bekende koekjeswinkel in de Wilde Zee, staat helemaal in het teken van de tentoonstelling 'Walter Van Beirendock, Dream The World Awake' met kleurrijke flyers en een reuzengroot Walterkoekje waar hij van top tot teen wordt voorgesteld.

De tentoonstelling die de dertigjarige carrière van één van Antwerpen's meest bekende modeontwerpers in de kijker zet loopt van 14 september tot en met 19 februari in het Momu.
De Walter koekjes zijn in limited edition te verkrijgen bij Philip's Biscuits in de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen, en kosten 5euro voor een doosje.

Niettegenstaande Walter al 30 jaar bezig is met zijn zeer gedurfde en kleurrijke kijk op kleding, is zijn populariteit grenzeloos. Zo liep ik maandag met een groep schoolkinderen uit Halle door Antwerpen, voor een modewandeling by the way, en het absolute hoogtepunt voor de tieners was het moment waarop we de Sint Anthoniusstraat inwandelden en oog in oog stonden met Walter, die samen met Dirk Van Saene vanuit de Walter winkel naar het MoMu wandelden. Ik denk dat ze alle 16 minstens 4 foto's van hem hebben gemaakt met hun smartphone, en afgaand op hun geëmotioneerde uitlatingen had elke toevallige voorbijganger minstens verondersteld dat we zonet Batman in zijn Batmobile hadden zien voorbij zoeven.

Van uw wijkcorrespondente Carolien Krijnen voor GVA.be


Geen opmerkingen: