dinsdag 13 december 2011

New York Queens: Elizabeth, Michael en Priscilla

D-Day!! Vanavond veiling. En we zijn er helemaal klaar voor.
Gisteren ben ik er een dagje alleen op uitgetrokken. Op 5th Avenue op een bus gesprongen richting Greenwich en Soho, Michael en Dave gingen naar een antiekmarkt. Prachtig weer, nog steeds, en na een kwartiertje rijden leek alsof ik in een andere stad was. De drukte van Times Square en de pracht van 5th Avenue is overweldigend, maar downtown spreekt me toch meer aan.

De typische architectuur met grote gebouwen met gietijzeren balkonnetjes en brandtrappen (ik waande me op een set van West Side Story), flink wat minder mensen op straat wat het rondwandelen veel aangenamer maakt, en allemaal superoriginele winkeltjes; design, kleding, interieur, gezond afgewisseld met toffe restaurantjes en bars, iets wat ik uptown en vooral midtown toch wel mis. Ik zag een Topshop, wauw, wat een meevaller!!
Michael had me in het lang en in het breed zijn outfit laten zien voor de veiling en plots leek de outfit die ik voor mezelf had voorzien toch iets minder geschikt. Ik keek voorzichtig tussen de rekken. Glamour, Elizabeth Taylor, betaalbaar, en toch echt iets voor mij? Hmmm …

Ik zag een prachtige tijgerjurk. Glamour? Check!. Elizabeth Taylor? Check. Betaalbaar? Check! Echt iets voor mij? Hmmmm … Ik zag een prachtige lange collier en opzichtige oorbellen met pluimen en dacht “Why not?”

Ik struinde door de straten, mijn ogen uitkijkend naar de mooie apartementsblokken in Little Italy. Ik stapte binnen bij bij La Lanterna in Mc Dougal street, voor een heerlijke pizza met rucolla, geserveerd in een rustieke overdekte en verwarmde tuin, zalig!! Op aanwijzing van de serveuse vond ik even later eindelijk een dierenwinkel. De laatste keer dat ik in NY was had ik allerlei onbekend lekkers meegenomen naar huis voor onze 2 katten, en ze vonden het heerlijk. Het kattenspeeltje dat ik toen had gekocht, een stokje met veren, hangt met meters plakband aan elkaar maar het is het enige stokje met veren waar ze graag mee spelen en was dringend aan vervanging toe. De snacks die de verkoopster me toen cadeau gaf en die ze toen zo lekker vonden waren ondertussen gecommercialiseerd. Ze zien eruit als marshmallows, harder, maar nergens kon ik ze vinden. De verkoopster van deze winkel kende het gelukkig wel en vergeleek het met astronautenvoer. Gevriesdroogde kip, verpakt in plastic bokaaltjes. Ik kocht er 2.

In de vooravond troffen Michael Dave en ik mekaar opnieuw. Ze hadden tickets gekocht voor Priscilla, Queen of the Desert op Broadway, ik was benieuwd!! Eerst aten we een hapje bij Galagher, een historisch steakhouse met honderden foto’s van beroemdheden aan de muur die hier gedineerd hadden. Joe DiMaggio was een ‘regular’, Jacky Kennedy, Bill Clinton, Marilyn naturlijk. Ja, we vonden zelfs een foto van Richard Burton. Toepasselijk.


Times Square barstte van de bedrijvigheid. Over enkele weken zouden hier honderduizenden mensen samenkomen om de gigantische bol de grote cijfers 2011 bovenop een hoge torenspits te veranderen in 2012. En hier was ons theatertje. Eerst bezweek ik nog bij de Disney Store voor de kat uit Alice in Wonderland, het was echt wel een roze avond aan het worden.

De musical was geweldig!!! De film vond ik altijd al super, vooral door de muziek, maar in de musical gingen ze helemaal uit hun dak met de kostuums. De dansers waren top, had niet anders verwacht, en het duurde niet lang of heel het publiek ging uit zijn bol.
Een geslaagde dag, en avond. En nu was het aftellen tot morgen, de veiling.Elizabeth Taylor Auction part 1
Elizabeth Taylor Auction part 2
Elizabeth Taylor Auction part 3
Elizabeth Taylor Auction part 4
Elizabeth Taylor Auction slot
Elizabeth Taylor Auction Aftermath

Geen opmerkingen: