dinsdag 23 januari 2007

Home sweet home

Na een laatste hectische dag eindelijk weer thuis
De 7 Belgen zijn samen naar Antwerpen gereden met de trein, gezellig, met warme choco en gevulde koek onderweg.

Ondertussen is er al flink heen en weer gemailed met een hoop anderen die aan boord waren. Markus, Bernadette, Peter, Julie, ... Leuk.

Ook staan alle fotos online, kheb er bijna 400. Niet te doen.

De laatste dag was ook weer super. Vroeg begonnen met de bloemenveiling in Aalsmeer. Nog noooooit zoiets knaps gezien. Elke dag van 6h30 tot 9h30 worden in de grootste commerciele ruimte ter wereld (1.000.000m2 oftewel 200 voetbalvelden naast elkaar) 20.000.000 bloemen verkocht. Enkele uren later worden die op hun beurt weer verkocht in bijvoorbeeld straatstalletjes in New York of Parijs. Super!

Het verkopen loopt via een Dutch Auction, oftewel van hoog naar laag. Een bloem wordt ingezet aan 1 euro en dan loopt de teller razendsnel naar 0. Met wat geluk druk je af op 0.11 euro voor een lelie of roos. Ondertussen voeren de 10.000 mensen die er werken (jawel, en in piekperiodes zoals kerst en Valentijn loopt dit op tot 12.000) de massa's bloemen van hot naar her, met hun razendsnelle en super wendbare karretjes. Jaarlijks wordt hier 1.700.000.000 euro verhandeld. Tulpen uit Amsterdam.
Alsjeblieft.

De plek is open voor bezoekers. Je wordt hier onthaald in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Czech en Hebreeuws. Wat een service.
Om een idee te krijgen van hoe het er aan toe gaat, klik hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Caro,
Het aantal foto's uitgebreid, zie ik; Het was een hele ervaring zo te lezen. Nu weer gidsen in Antwerpen. een hele overgang denk ik. Ik spreek inmiddels heel veel gidsen. Als er veel toeristen zijn dan zijn ze druk bezig met werven maar als er weinig toeristen zijn dan hangen ze wat rond in "Fast Food Restaurant". Deze boy's zijn niet aangesloten bij e.o.a. organisatie en moeten het echt hebben van het moment. "Need guide sir, please let me show you the city, I know all places, I know all history" en meestal worden ze met een handgebaar weggewuifd. Harde business.
tot mails, Rick
January 28 6:10 AM