zondag 5 augustus 2012

Hooray for Hollywood

De haardrogers maakten overuren gisteren. Zaterdag stond in het teken van film. 'sAvonds zouden we naar 'Pixar in Concert' gaan in de Hollywood Bowl en overdag gingen we allemaal 'dressed to the nines' naar 20th Century Fox studio in Burbank voor een exclusieve rondleiding en lunch. Exclusief, want Fox ontvangt geen toeristen en geeft geen rondleidingen behalve aan VIP’s zoals (ex-)presidenten of top executives.
Lunch was voorzien in de Commissary. Gebouwd in de jaren 30, en indrukwekkend om te zien. Dit prachtig restaurant wordt niet alleen als lunchrestaurant gebruikt, maar ook vaak als locatie voor films en TV series.
Onze dress code was zwart, wit en/of rood en iedereen zag er super uit.
Er waren flink wat Marilyns, Claudia in een prachtige rood fluwelen avondjurk (waaraan ze de nacht ervoor tot 02h nog aan had zitten werken), Suzie in een zwart jurkje met spagetti bandjes, Monica, Holly, en nog een 5-tal anderen die ik niet ken. Ook stapte er een vreselijk gedrocht binnen. Zware man met 2 giga valse boobies, ingeregen in een strak corset, lange blonde pruik en plateau zolen. Helemaal in het rood. WTF?
We kregen een rondleiding (enkel buiten, maar er werd die dag niet geshoot – zaterdag EN vakantie) langs de set van Modern Family (persoonlijke favoriet) en wandelden langs de bungalow waar Marilyn gewoond heeft in haar Fox jaren. Op de lot is ook een gigantische muurschildering van de 7 Year Itch. Groot deel van die film is hier ingeblikt, inclusief de scene met de opwaaiende jurk. De beelden die in New York op locatie waren gemaakt waren niet bruikbaar wegens teveel lawaai, en de rok die voor de toen heersende censuur, te hoog opwaaide …
Ook Cleopatra met Elizabeth Taylor is hier opgenomen, maar daar zijn helaas geen sporen meer van te zien. Vandaag zou men alle props op Ebay aanbieden en schatrijk worden. Toen werd alles gewoon weggegooid.
Na de groepsfoto lieten we een taxi bellen en reden terug naar Hollywood. Op de avond waarop Marilyn 50 jaar geleden stierf gingen wij naar een concert in de Hollywood Bowl. De plek waar haar agent, precies 50 jaar geleden tegen 22h een telefoontje kreeg met het bericht dat zijn beroemdste klant was overleden. Het nieuws werd nog ongeveer 7 uur stilgehouden, en het zijn die raadselachtige uren die hebben bijgedragen tot de verschillende speculaites. Kennedy, FBI, maffia, … We zullen nooit precies weten wat er gebeurd is …
Wij konden tevoet naar de Bowl, wat een luxe. Er was ons aangeraden snacks en drankjes mee te brengen dus wij met zn 6-en op pad met reuze zakken chips, een fles wijn, bekertjes, water, juice, … We waren benieuwd. Ik voelde me net Alice in Wonderland. Het complex is gigantisch. Er kan 18.000 man in, en de verschillende hoger gelegen secties zijn te bereiken met een roltrap. In open lucht. Geweldig!!!
We zaten helemaal bovenin, pal in het midden, op de eerste rij van onze sectie met zicht op het podium, en het Hollywood sign. Wauw!!
Pixar in Concert brak los. De dirigent meldde vereerd te zijn dat Randy Newman in het publiek zat, en de camera zoomde op hem in. Tof! En het symfonisch orkest speelde muziek van de mooiste Pixar films. Finding Nemo, Up, The Incredibles, Cars, Toy Story, … Op de grote schermen was per muziekstuk een montage te zien van de film waarvan de muziek was en de emoties en lachsalvos golfden door de zaal.
Dit was één van de mooiste avonden ooit. Mijn 5e of 6e keer in Holywood. En mijn eerste keer in de Bowl. Waarom had ik dat nog nooit eerder gedaan.

Geen opmerkingen: