donderdag 10 mei 2007

Een bende kleine kinderen

Gisteren in de regen vertrokken uit Antwerpen om in de regen aan te komen in Brussel. Deze passagiers zijn al niet zo vrolijk, nu is het helemaal om zeep L

Die dag in Brussel is sowieso niet geweldig, in de regen is het eer regelrechte ramp; eerst een stop van een dik uur bij een chocolademaker. De local guides voor Brussel doen daar ook de uitleg (zonder microfoon in een lawaaierig atelier voor 2 bussen passagiers = 40 personen) en de kassa wanneer iedereen zijn chocolaatjes koopt.

Ze komen rond met trays waarop chocoladepastilles liggen, wit, melk en puur, om te laten proeven. Een van de gasten vroeg tegen het einde toe een plastic zakje. Zonder schroom liep hij de hele toonbank af en kieperde de inhoud van alle trays erin. “Free samples!!”

Dan volgt een busride door Brussel langs het Atomium, paleis, Japanse toren, sablon, Europese wijk, … gevolgd door een stadswandeling. Dan zijn ze een uurtje vrij en om 2h30 volgt een korte lezing over kant. Om 3h45 is het verzamelen geblazen op de Grote Markt om naar het hotel te rijden

Vorige keer zwermden ze alle kanten uit, deze keer bleven ze hulpeloos staan, op de Grote Markt, in de gietende regen. “Waarom moeten we zo lang op de bus wachten?” “Je bent net op de bus aan het wachten”, zei ik “je hebt vrije tijd J”

Als achtergelaten puppies bleven ze staan, op een boogscheut van ons vandaan, en toen wij ergens in een piepklein tentje binnenstapten voor een kopje koffie, kwamen ze allemaal achter ons aan getrippeld. Zuchtend en steunend tot het eindelijk kwart voor 4 was. Hehe!

In het hotel ging het een stuk vlotter, iedereen zat tegen 17h op zijn kamer, wij ook, en een uurtje later belde Kristoffel “Kben er bijna, kzit al op de Mechelsesteenweg”
Mechelsesteenweg? “Aan de leien, kben zo bij de Groenplaats” zei hij. “Slecht nieuws” zei ik, “kzit in de Hilton in Brussel”

Uurtje later was hij er, ik kon hem redelijk vlot langs een zestal passagiers loodsen en we vonden een klein pizzeriaatje net om de hoek; Gezellig!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een ellende al die regen. Maar dan komt er weer zonneschijn , geloof ik. Succes met je kleuterklasje.
May 10 11:50 PM