vrijdag 1 juli 2011

Geslaagd botanisch onderzoek in Antwerps stadspark

Het stadspark in Antwerpen bleek vanmorgen een uitermate interessante plek voor de onderzoekers van de Botanische Expeditie die onlangs met hun Aeroflorale II geland zijn op de De Keyserlei. In grote getale voerden zij de meest uiteenlopende onderzoeken uit, onder ruime belangstelling.

Zo was één team van 2 onderzoekers bijzonder geïnteresseerd in de ontwikkeling van de Indische aardbei die goed gedijt tussen de lokale brandnetels, terwijl een ander team nauwlettend afdrukken maakte van enkele groot uitgevallen kastanjebladeren.

Het meest in het oog springende onderzoek was dat van de "Machine a faire rougir les pommes" (machine om appels te doen blozen).
Drie inlandse appels werden afzonderlijk blootgesteld aan licht erotische foto's uit de jaren '20 - '30 om te kijken hoe gevoelig deze waren voor de opwekkende beelden.
Het was vooral de Rode Golden die bloosde bij zelfs de minste insinuatie. De Groene Golden hield iets langer het hoofd koel en verschoot pas van kleur bij meer expliciete beelden.

Het onderzoek werd begeleid door live muziek om de planten zich op hun gemak te doen voelen.

De Botanische Expeditie is nog enkele dagen te volgen in Antwerpen. Hou zeker de site in de gaten voor updates, of neem een kijkje op de Facebookpagina van de Zomer van Antwerpen


Van uw wijkreporter Carolien Krijnen voor GVA.be

Geen opmerkingen: