vrijdag 8 juli 2011

Opgepast, overstekende obers


Bij het Mechels pleintje hebben Mike en Mil mekaar gevonden. Mil van Mil’s place, een klein gezellig restaurantje met smakelijke gerechten op de gevarieerde kaart, had één probleem. Hij heeft geen terras. Tijdens de warmere maanden ziet hij dan ook zijn cliënteel massaal plaats nemen op de terrassen in de buurt.

Niet getreurd, de oplossing lag om de hoek, of liever gezegd, aan de overkant van de straat. De sympathieke Nieuw Zeelander Mike opende een paar maanden geleden de Baah Bar, een complexloze bar met uitstekend drankenaanbod aan meer dan correcte prijzen. Het klikte tussen de twee, en een geniaal plan kreeg vorm.
Wie wil genieten van een zachte zomeravond met een heerlijk gerecht van Mil’s place kan dat doen op het terras van de Baah Bar. Mike heeft zelfs speciaal een wijnassortiment opgenomen in zijn gamma die de gerechten van Mil alle eer aan doen.

De samenwerking loopt als een goed geoliede machine. Wij gingen zitten, kregen prompt een menukaart van Mil’s place voor onze neus, en de drankenkaart van de Baah Bar. Mike noteerde de order, rende de straat over om hem mee te delen aan de serveuse van Mil’s en rende weer terug om in één vlotte beweging onze drankjes op tafel te zetten.
Enkele ogenblikken later zagen we de serveuse van Mil’s laveren tussen de auto’s, fietsers en tram met onze bestelling die mooi gepresenteerd voor onze neus werd geschoven.

Onze lege borden werden even later vakkundig afgeruimd door Mike en enkele ogenblikken later door een andere ober discreet (en voorzichtig) naar de overkant teruggebracht want den afwas is voor Mil.
We kregen na onze pousse cafe een netjes opgesplitste rekening, en besloten dit gauw over te doen.

Het enige wat de plek misschien nog kan gebruiken, is een nieuw verkeersbord.


In andere steden bestaan dit soort borden blijkbaar al ...






Carolien Krijnen, wijkreporter voor GVA.be

2 opmerkingen:

Kristoffel Francois zei

Hilarisch, en ik kan het weten, want ik was er bij !!!

marijke en toon zei

Wat schattig , ging het tussen de politieke partijen ook maar zo soepel . Wij gaan bij die 2 zeker eens wat eten en drinken . mm