vrijdag 29 juli 2011

Kenny Belaey verdedigt zijn wereldtitel TrialBike in Antwerpen

Het Steenplein wordt sinds donderdag met man en macht omgetoverd tot een indrukwekkend Trial Bike parcours met rotsen, stenen en boomstammen. Trial bike is een spectaculaire hindernissenrace voor fietsers, waarbij obstakels (rotsen, boomwortels, hellingen, auto's, ...) met een fiets bereden moeten worden. Een parcours moet worden afgelegd binnen de twee minuten en enkel de banden mogen de grond raken. Een voet aan de grond levert een strafpunt op.
Wie aan het einde van de wedstrijd het minste aantal strafpunten heeft, is de winnaar.

De wedstrijd belooft dit jaar een bijzonder spektakel te worden want deze bestaat uit maar liefst zes verschillende hindernissenparcours op het Steenplein, waarvan er één zelfs op het ponton is aangelegd. Vandaag, vrijdag, worden de verschillende parcours opengesteld voor de fietsers om ze te verkennen en volgen de kwalificatierondes. Zaterdag vinden de halve finales plaats, en zondag is het dan tijd voor de grote finale en zijn alle ogen gericht op de Belg Kenny Belaey.

Deze zevenentwintigjarige Aalternaar organiseert dit jaar zelf de wedstrijd en wordt ook wel 'The Magician' genoemd. De afgelopen twaalf jaar is hij negen keer wereldkampioen geweest en heeft hij zes keer de wereldbeker gewonnen. Voor de vierde keer op rij is hij Europees kampioen en ook vorig jaar won hij de wereldtitel.

Houdt hij zijn wereldtitel nog een jaartje bij? Kom het mee beleven dit weekend op het Antwerpse Steenplein.

Worldcup Trial Bike: Zaterdag 30/7 van 11h tot 18h en zondag van 10h30 tot 17h

Meer info en volledig programma op de website www.worldcuptrial.com

Van uw wijkcorrespondent Carolien Krijnen voor GVA.be




Geen opmerkingen: