zaterdag 18 april 2009

Hallo Holland

Om 4h wakker geworden omdat het schip vertrok vanuit Terneuzen. Gelukkig weer in slaap gevallen en voor het eerst heeft mijn wekker me wakker gemaakt om 7h ipv het personeel in de keuken om 5h30 met ratelende pannen, borden, messen, gelach en geroep. Het is prachtig weer, echte zomerkleuren volgens de kleurconsulente. De lucht is rozig blauw, het schip koningsblauw met witte accenten, het water opaalachtig grijs, en de zon een grote lichtbol omfloerst door lichte witte sliertwolkjes. Een plaatje.
We liggen even stil want de eerstvolgende sluis en de daaropvolgende brug zijn beiden kapot. Masters in water engeneering noemen ze die Hollanders dan.

Gisteren zijn we zo goed als weggespoeld in Gent en later in Terneuzen, maar dat mag de pret niet drukken.
Gisterenavond na het diner brachten we een "Hallo Holland" show waarbij we allerlei typisch Nederlandse dingen geblinddoekt lieten ruiken (bloemen), proeven (drop, haring stroopwafeltjes en peperkoek), voelen (flessenlikker) en tot slot ( zonder blinddoek) horen/meezingen.
Wij waren in het thema gekleed, met de fotos ben ik enorm zuinig, jullie begrijpen allicht waarom …


De leukste passagier was degene die geblindoekt aan de microfoon begon te snuffelen maar ons niet kon vertellen welke bloem het was.

Bij het zingen zongen wij een liedje voor, en 1 passagier zong ons na met behulp van de tekst. "Tulpen uit Amsterdam", "Daar bij dat kleine café aan de haven" en we sloten af met een nummer waarbij we iedereen op de dansvloer vroegen, met gebaartjes erbij, en met zijn 80en zongen we Henkies wereldhit "Lief klein konijntje"

Geen opmerkingen: