zondag 5 april 2009

Not my piece of cake

Wat heb ik toch een super job. Het organiseren van uitstapjes in Antwerpen voor groepen. Steeds op stap met mensen die plezier willen maken, steeds hartelijk gelach wanneer ik een mop of anekdote vertel, regelmatige pauzeren voor een hapje en een drankje in eet- en drankgelegenheden die ik zelf uitkies, en er dan nog voor betaald worden ook.

Er is ook altijd wel iemand die gezellig met de gids wil kletsen en zo leer ik ook altijd bij.
Over de levenscyclus van een legkip bijvoorbeeld, of over endocrinologie, verzekeringen en uitzendwerk, bouwwerven, export, fotografie of uitvaarten.
Soms vertelt er ook eens iemand een grappige anekdote zoals van die man die jaaaaren geleden op doorreis was in Nijmegen en lekker gegeten had in een brasserietje dat luisterde naar de naam "Sint Joris en de Draak".
Onlangs was hij toevallig nog eens in Nijmegen, en vroeg zich af of het gezellig zaakje er nog zou zijn.
Op het plein zag hij de waard op het terras. De zaak heette echter alleen nog maar "Sint Joris".
"Hallo", zei de man. "Ik ben hier jaren geleden eens geweest, en toen heette de zaak "Sint Joris en de Draak". Wat is er gebeurd?"
"Niks bijzonders", antwoordde de waard "Ik ben een paar jaar geleden gescheiden"

Een paar zaterdagen geleden wandelde ik over de drukke Meir met een groep. Iets dat ik zo veel mogelijk probeer te vermijden, maar soms kan het niet anders.
Een man van de groep kwam naast mij lopen en vertelde over zijn vriend, die zo graag Engelse uitdrukkingen gebruikte, maar iegenlijk geen Engels kon.
"Als die er vandaag bij zou zijn geweest, had hij nu ongeveer gezegd: Die drukke Meir op zaterdag, dat is not my piece of cake, waarmee hij eigenlijk bedoelt, not my cup of tea."

2 opmerkingen:

marijke en toon zei

Hoi..... 2 leuke anekdotes ,hiermee is weer bewezen dat de humor nog altijd op straat ligt.
Blijf maar gidsen en als je later je memoires schrijft word je er nog eens voor betaald .

MM

marijke en toon zei

Valt nog mee, een vriend van de Mon, ladiesman die naar Australie verhuisde en daar pas engelse les kreeg, riep op een keer; " Hey don`t shoot under my pigeons".
De andere was trouwens niet veel beter want het is endOcrinologie.
Leuk stukje anders, en prachtig dat je altijd de "sunny side" ziet.
Remember de thaise bruid van boer Charels vriend, die zong: "You are my sjun sjine"
T