donderdag 12 mei 2011

Fietske komt zo


Vanaf 9 juni kun je overal in Antwerpen fietsen huren voor korte ritjes, en de eerste tekenen daarvan schieten als paddenstoelen uit de grond.
Zoals bijvoorbeeld op de Meir, ter hoogte van het grote stenen hand, waar een indrukwekkende fietsenstalling klaar staat voor een stel prachtige knalrode fietsen die daar over enkele weken zullen staan pronken. Deze fietsen kun je huren voor korte ritjes van A naar B. Het geniale van het concept is dat je, eens je bestemming bereikt, de Velo kunt droppen aan een ander Velo-station en je niet druk hoeft te maken hoe je de fiets weer van B naar A krijgt.
De Velo-stations zien er strak en modern uit, en geven weer extra allure aan de stad die op een creatieve en sportieve manier bewoners en bezoekers gemobiliseerd wilt krijgen.
De Velo is vooral bedoeld voor korte ritjes om zoveel mogelijk mensen de Velo’s te kunnen laten gebruiken. Het eerste half uur fietsen is daarom altijd GRATIS en inbegrepen in de prijs van een jaarkaart, dag- of weekpas. Al gebruik je de Velo 10 keer per dag.

Voor een bijkomend half uur betaal je 0,50 cent, nog een half uur extra kost je 1 euro, en dan komt er 5 euro per uur bij tot een maximum van 4 uur.

Antwerpen heeft voor deze eerste fase geïnvesteerd in 1000 fietsen en 85 Velo-stations. In 2013 komen er 600 fietsen en 60 Velo-stations bij. Voorlopig bevinden de Velo-stations zich tussen Schelde en Singel, via deze link kunt u alvast een eerste kaart bekijken.
Bestel vanaf vrijdag 13 mei je jaarkaart via de website of via de Velo-klantendienst op het nummer 03 206 50 30. Tot 30 juni krijg je 6 euro korting op een jaarkaart (je betaalt dan 29 ipv 35 Euro). Vanaf 9 juni kan je ook een dagpas (3 euro) of weekpas (7 euro) kopen. Deze laatsten werken met een code die je per sms toegezonden wordt.

Alle info op http://www.velo-antwerpen.be

Uw wijkcorrespondent Carolien Krijnen voor GVA.be

1 opmerking:

marijke en toon zei

Schitterend idee. De stadskaart mocht wat groter met een woordje meer uitleg. Ga er zeker gebruik van maken.