donderdag 26 mei 2011

Finale Vlaamse scholencompetitie met het financieel bordspel “De Beste Belegger” in Antwerpen


De Karel de Grote Hogeschool op de Groenplaats was woensdagmiddag het decor voor de spannende finale van de Scholencompetitie “De Beste Belegger”. Scholen uit heel Vlaanderen beconcurreerden mekaar voor de titel van “De Beste Belegger”. Dit financiële bordspel was een initiatief van Argenta, de vijfde grootste bank van België, en van Cartamundi, de nummer 1 in speel- en spelkaarten, samen met een free Lance spelontwikkelaar.

Het bordspel geeft spelers een groter inzicht in financiële producten en mechanismen. Leerkrachten economie die het spel via hun Argenta kantoor ontdekten, waren al gauw overtuigd van het potentieel. Samen met Argenta kantoorhouders ontstond het idee om er een jongerencompetitie, verspreid over verschillende scholen, van te maken.

De beste teams waren geselecteerd tijdens het afgelopen schooljaar en zij speelden gisterenmiddag de finale van het bordspel in de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool. Zowel de beste teams, de beste scholen als natuurlijk de Beste Belegger vielen in de prijzen.

Onder toeziend oog van jurylid en spelontwerper Kristoffel Francois werden uiteindelijk de winnaars bekend gemaakt. De beste teams kregen FNAC aankoopbons, de beste scholen kregen een abonnement op “De Tijd”. De winnende school won daar bovenop ook nog eens 800 appels per maand, en dit een jaar lang.

De beste individuele beleggers vielen ook in de Apple prijzen. Nummers 3, 2 en 1 kregen respectievelijk een Ipod Touch, een IPAD2 en een Mc Book Pro.

Stephanian Arsen van KCST Sint Truiden was de Beste Belegger. Hij viel met zijn beleggerstalent 3 keer in de prijzen. Jong geleerd is oud gedaan hoopt ook CEO John Heller van Argenta die aan het einde van de dag zei dat er zeker een vervolg op de geslaagde wedstrijd zou komen.

Uw wijkcorrespondent Carolien Krijnen voor GVA.be

Beste Belegger Stephanian Arsen, John Heller - CEO Argenta, Nele Bogaerts - Marketing Argenta



Jurylid en spelontwikkelaar Kristoffel Francois kijkt nauwlettend toe

Geen opmerkingen: