zondag 29 mei 2011

Ieder zijn boom in ‘t stad aan de stroom



“Mijn boom in de stad” is een mooi initiatief om meer groen in de stad te krijgen van Antwerpenaar Francis Thys. Hij kreeg het idee na een bezoek aan een erg groene hoofdstad, Berlijn, die als het ware vol staat met mooie groene bomen.
Francis woont met zijn partner in het centrum van Antwerpen en droomt al jaren van een mooie, gezonde stad, vol bomen. En die bomen, die gaan er komen dankzij de hulp van alle Antwerpenaren. U kunt immers zelf een eigen boom in de stad kopen.

De stad heeft in een eerste fase ongeveer 1200 bomen voorzien, en pas op, het gaat hem hier om serieuze exemplaren. De bomen die in het kader van de actie geplant zullen worden zijn zo’n zeven of acht meter hoog, geen mini exemplaren dus. De 1200 bomen worden verspreid over de verschillende districten Antwerpen, Berchem, Hoboken, Deurne, Merksem, Ekeren, Borgerhout en Wilrijk. Na een intense voorbereiding staat vanaf vandaag de site online en kan ieder die wil zijn of haar eigen boom kopen in de stad.

Voor de officiële aftrap wordt op zondag 12 juni een REUZE ontbijtbuffet georganiseerd ten voordele van de actie. Deze gaat door bij CARGO in Park Spoor Noord tussen 9u en 13u in aanwezigheid van een aantal ambassadeurs van de actie zoals o.m. Sandrine. Wie er bij wilt zijn kan vanaf vandaag een plekje reserveren via de site. U kunt in één moeite door misschien ook meteen een boom bestellen. Want zeg nu zelf, een mooiere en gezondere stad voor slechts 45 euro, dat is een goede zaak!

Geen opmerkingen: